Modulus SA
Αρχική Σελίδα
15.02.11

http://4.bp.blogspot.com/_tEZLj8ygCIo/TQO741Wx4rI/AAAAAAAACL0/hXgRkvJqgJs/s400/mask%25CE%2591.jpg

 

ΕΠΕΣΑΝ  ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΛΗΡΟΥ

Συχνά-πυκνά, ο αιρετός πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, μιλάει τα καλά Αγγλικά του και είτε μεταγλωτισμένα είτε με υπότιτλους, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι μας λέει και τι προσπαθεί να πει… Ο δοτός όμως πρωθυπουργός της Ελλάδος ο κ. Παουλ Τόμσεν και η γνωστή τριμελής παρέα του, μιλάει ΜΟΝΟ αγγλικά και καταλαβαίνουμε από την μετάφραση τι θέλει να μας πει, νέτα σκέτα, όπως ακριβώς έκαναν τις προάλλες λέγοντας ότι δεν μας σώζει τίποτε παρά η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας. Εσείς είμαστε ΕΜΕΙΣ, μας είπαν(αν και δεν τους άκουσα φυσικά..)!!

Διαβάστε περισσότερα...
 
15.02.11

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΙΔΕIΑ ΜOΝΟ ΓΙΑ ΠΛΟYΣΙΟΥΣ;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΟΥΣΟΥ

Παρασκευή μεσημέρι η κατοχική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως διακόπτει τη χρηματοδότηση της μεταφοράς παιδιών στα σχολεία. Η αντίδραση και η λύση πρέπει να είναι άμεση, συλλογική, ενωτική και ανατρεπτική. Ως προς μια συλλογική προσέγγιση του θέματος ΠΑΙΔΕΙΑ, έχουμε τοποθετηθεί, στο "Άποψη παιδείας, άποψη ζωής". Αν δεν έχουμε συνολική εικόνα και συμφωνία , για το πού το πάνε στην παιδεία, οι αποσπασματικές "κινητοποιήσεις" είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Μία για τις "συγχωνεύσεις", μία για τα λεωφορεία κ.ο.κ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
08.02.11

Η αλλαξοκωλιά

της ΤΖΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΑ

Ό,τι χαρακτηρίζει σήμερα την εποχή μας ή καλύτερα την κοινωνία μας: η αλλαξοκωλιά. Για να μην πω σε όλους τους τομείς, θα προτιμήσω τον πιο ελαφρύ χαρακτηρισμό: στους περισσότερους. Στον επαγγελματικό, στο «φιλικό», στον ερωτικό, στον κοινωνικό. Στον συγγενικό δεν το κάνω θέμα, διότι δεν πιστεύω καν στους συγγενείς, αλλά στους φίλους.Η μέθοδος της αλλαξοκωλιάς ευνοεί τους μετριότατους και τους κακούς. Ό,τι υπήρξαμε τις τελευταίες δεκαετίες δηλαδή. Ο ένας στηρίζει τον άλλο για να μην πέσει γιατί τότε καταστρέφεται το ντόμινο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
08.02.11

Η ΖΥΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΡΗΔΩΝ

 Της Λιάνας Κανέλλη

Υπάρχει μια γενιά, οι σημερινοί 30άρηδες, που τείνει να χαθεί κυριολεκτικά, έχοντας συνθλιβεί όχι μόνον απ' τις ραγδαίες εξελίξεις, αλλά κι από την ταχύτητά τους. Είναι η γενιά που δεν προλαβαίνει να σκεφτεί, αδυνατεί να σχεδιάσει και, προπάντων, δεν πρόλαβε να αφομοιώσει την εμπειρία τεράστιων προαναγγελθέντων γεγονότων με εξέχουσα βαρύτητα, όπως ο πόλεμος κι εν τέλει η εξάρθρωση της Γιουγκοσλαβίας.

Είναι η γενιά που έμεινε απλησίαστη από τις πολιτικές πρωτοβουλίες, για λόγους που δεν χωράνε στην παρούσα στήλη, ποτισμένη με ψευδαισθήσεις και παροράματα, πολύ καλά εκπαιδευμένη, αλλά εξειδικευμένα μονοδιάστατα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
07.02.11

http://kalwskeimena.com/lempesis/images/vlax.jpg

«Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΕΝ ΤΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩ ΒΙΩ»

Ένα από τα ριζοσπαστικότερα πνεύματα της δεξιάς κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου υπήρξε ο κοινωνιολόγος Ευάγγελος Λεμπέσης (1906- 1968). Στο πλέον γνωστό βιβλίο του  « Τεράστια Κοινωνικ Σημασία τν Βλακν ν τ Συγχρόν Βί», επιχειρεί μια κοινωνιολογική προσέγγιση του φαινομένου της βλακείας ή καλύτερα των βλακών. Το θέμα ελάχιστα είχε απασχολήσει τους κοινωνιολόγους της εποχής. Όπως γράφει ο ίδιος: «π το περιεχομένου το παρόντος δοκιμίου οδεμίαν προεργασίαν γνωρίζω κα συνεπς δέον ν κριθ πιεικς, ς πάντη στερούμενος «βοηθημάτων». Τολμ ν τούτοις ν φρον, τι τούτων οδόλως παρίσταται νάγκη, διότι ληθς ξαιρετικς μέγας εναι πλοτος το μέσου κοινωνικο μπειρικο λικο κα λαχίστη κ τς λλείψεως γραπτν βοηθημάτων στενοχωρία το γράψαντος.»  Αφιερώνει δε τη μελέτη τους «ες τος δυναστευομένους: δηλονότι ες τος εφυες!»

Διαβάστε περισσότερα...
 
05.02.11

ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΙΣ, ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ,

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

της Σοφίας Βούλτεψη

Να δείτε που στο τέλος θα μας κάνουν να απολαμβάνουμε τον χαρακτηρισμό «κοπρίτες». Θα τον βρίσκουμε χαριτωμένο, συμπαθητικό, κάτι σαν το… χαϊδευτικό μας. Πώς λέμε «ατιμούτσικο» ή «αλητάκο» ή «κατεργαράκο»; Κάπως έτσι. Πολύ περισσότερο που εκστομίστηκε από πολιτικό, τον Θ. Πάγκαλο, που έσπευσε να απονείμει το μετάλλιο του αρχικοπρίτη στους κατασκευαστές των κοπριτών. Δηλαδή στο ασυνείδητο πολιτικό σύστημα, του οποίου και ο ίδιος αποτελεί επίλεκτο μέλος. Σύντομα ο όρος «κοπρίτης» θα αποτελεί υποκοριστικό του αθώου παρελθόντος. Διότι στο μεταξύ θα έχουν προκύψει, έχουν ήδη προκύψει, άλλοι, βαρύτεροι χαρακτηρισμοί.

Τελευταία ανανέωση ( 05.02.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
03.02.11

http://1.bp.blogspot.com/_iIxtXwM-BoM/R7M8ij41duI/AAAAAAAAABo/Clp6joVDkzo/s400/MAIMOY.jpg

ΖΗΤΕΙΤΑΙ δήμαρχος..

Μπορεί η πολιτική να γίνει τέχνη; Υπάρχει κάποιος που θα χρησιμοποιούσε μια πολιτική πλατφόρμα ικανή να μετατρέψει μια πολύπαθη και εχθρική πόλη σε ειρηνική ? Πόσοι θα ψήφιζαν για δήμαρχο κάποιον που περιφέρεται ντυμένος με «κολάν και κάπα», διακυρύσσοντας πως είναι ο Υπερπολίτης έτοιμος να αγωνιστεί για το δημόσιο καλό? Και όμως... τον ψήφισαν! Και το έκαναν «γιατί» ,όπως οι έρευνες αργότερα έδειξαν, «τους φάνηκε ειλικρινής η φάτσα του!»

Τελευταία ανανέωση ( 03.02.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
31.01.11

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Του Γιώργου Κούρτη*

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που η ακτογραμμή της είναι όση περίπου και η ακτογραμμή της αφρικανικής ηπείρου, 15.000 χλμ. Σε αυτή φυσικά, υπολογίζεται η ακτογραμμή της Ηπειρωτικής χώρας αλλά και των νησιών. Η Χώρα μας έχει μεγάλο αριθμό νησιών, μεγάλων νησιών αλλά και μικρών νησιών που κατοικούνται από 50 ή 100 ή ακόμα και 1000 κάτοικους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες των αστικών κέντρων. Τέτοια νησιά έχουμε και στον Νομό Λευκάδας τον Καστό, τον Κάλαμο και το Μεγανήσι.

Τελευταία ανανέωση ( 31.01.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
29.01.11

OΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

Ως άφρονες κάποιοι πριονίζουν το ξύλο που πάνω του κάθονται. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι καταλύοντας οι ίδιοι πρώτοι το πανεπιστημιακό άσυλο, ή ότι έχει απομείνει από αυτό, χορηγούν οι ίδιοι το πιστοποιητικό νομιμοποίησης στην εξουσία να παρεμβαίνει, όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο. Και μάλιστα σε ένα χώρο που, λόγω αντιδικτατορικού αγώνα και Πολυτεχνείου, μέχρι σήμερα ήταν άβατος για τα αστυνομικά όργανα και, πάνω από όλα, εθεωρείτο τέτοιος από την κοινωνία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
28.01.11

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ!

της Σοφίας Βούλτεψη

Η συνταγή είναι παλιά και επιτυχημένη, αλλά υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, οδηγεί σε επικίνδυνα τοξικά πιάτα. Όσο τοξική είναι και η προπαγάνδα, η οποία αποτελεί το βασικό υλικό της. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθεί αυτό η κυβέρνηση, όσο δηλαδή νωρίτερα αντιληφθεί πως πρέπει να πάψει να αποτελεί τον βραχίονα του ΠΑΣΟΚ, που φημίζεται για αυτό το είδος της «μαγειρικής», τόσο το καλύτερο – και για τη χώρα και για το ΠΑΣΟΚ. Η αντικατάσταση της διακυβέρνησης με την προπαγάνδα επιτυγχάνεται μόνο σε εποχές παχιών αγελάδων, όταν το χρήμα που ρέει μπορεί να διατίθεται για πελατειακούς σκοπούς. Και όχι όταν δανειζόμαστε με ληστρικά επιτόκια για να ανταποκριθούμε σε υποχρεώσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν τον καιρό της ανευθυνότητας.


Τελευταία ανανέωση ( 28.01.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
27.01.11

ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ,

ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ

(αρχή σχιζοφρένειας δηλαδή)

Μη συζητάς με άβαταρ, συνήθως είναι θρασύδειλα και δεν έχουν τίποτα να χάσουν

Οι άνθρωποι, δικαίως, είναι θυμωμένοι, αλλά το προϊόν κάθε θυμού δεν είναι απαραιτήτως σεβαστό, συχνά οι υποκείμενοι σε τραμπουκισμούς γίνονται με την σειρά τους τραμπούκοι (σύνδρομο Ισραήλ).

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 100 - 110 από 117
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2