Modulus SA
Αρχική Σελίδα
28.04.11

ΛΟΛΕΚ «ΑΧΙΝΟΣ»

Το πολυαναμενόμενο νέο album του Λόλεκ, με τίτλο «Αχινός» κυκλοφορεί απο τις αρχές Μαΐου από τον Εξώστη και είναι εξολοκλήρου ελληνόφωνο. Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του, «Alone», o Λόλεκ συνεχίζει τη μοναχική πορεία του, αλλά από τότε φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά... Όταν τα βαλς ασφάλισαν ως καταφύγια ρομαντισμού και η εισαγωγή με τίτλο «Αlone» τελείωσε, ένα ήταν σίγουρο: ό,τι θα επακολουθούσε δεν θα ήταν ούτε ρομαντικό ούτε αθώο.

Τελευταία ανανέωση ( 26.07.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
04.07.11

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ «Ο ΦΗΜΙΟΣ»

http://3.bp.blogspot.com/_5PRX8yt3poE/TN7XBvxCKtI/AAAAAAAACcA/mR7-DjWOqGc/s1600/mousika-organa-top.jpg

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2011»

Τελευταία ανανέωση ( 28.07.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
26.03.11

[Hellenic+World+-+Amphorae+II.jpg]ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η ΕΚΘΕΣΗ «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΕΩΝ, 

ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ»

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

H περιοδική έκθεση με θέμα «Η θάλασσα θεών, ηρώων και ανθρώπων στην αρχαία ελληνική κεραμική» σε συνεργασία με την αρχαιολόγο Αλίκη Σαμαρά-Κάουφμαν ειδική συνεργάτιδα του τμήματος ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου και τον ελληνογαλλικό σύλλογο «Ελιάς» της γαλλικής πόλης Βιλνεβ – Λεζ – Αβινιόν, του Κέντρου Οδυσσειακών Σπουδών  και του Βιβλιοπωλείου «ωκύαλος» (θα υπάρξουν και άλλοι φορείς συνδιοργανωτές) θα κλείσει τη «διαδρομή» της στην Ιθάκη. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στις 6 Αυγούστου στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης  και θα διαρκέσει τρείς εβδομάδες, μπορεί και περισσότερο για να την δούν οργανωμένα και οι μαθητές στο ξεκίνημα της σχολικής του χρονιάς.
Τελευταία ανανέωση ( 06.04.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
16.03.11

http://www.protagon.gr/resources/authors/12-thumb.jpg

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΜΟΥ

της Ρέας Βιτάλη

Oι περισσότερες παιδικές φωτογραφίες μου έχουν και έναν Ιάπωνα στο φόντο. Λόγω της επαγγελματικής συνεργασίας του πατέρα μου και μετά τον θάνατό του, της μητέρας μου, με εταιρεία αυτοκινήτων από το 1961. Τους θυμάμαι με τις φωτογραφικές τους μηχανές. Να παίρνουν στάσεις για ασπρόμαυρες φωτογραφίες με background το Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, τη θάλασσα στα Καμένα Βούρλα, το Σούνιο. Σε ταβέρνες με κρασί Δεμέστιχα επάνω στο τραπέζι και τη Δούκισσα με υπερμέγεθες μικρόφωνο στα μπουζούκια… Και εκείνοι σαν στρατιωτάκια, ακούνητα, αγέλαστα. Ούτε χαμόγελο, ούτε τίποτα. Ακόμα και τα χέρια σε στάση προσοχής.
Τελευταία ανανέωση ( 16.03.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
10.03.11

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Του ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ. Ανοιξα ραδιόφωνο µε χαρούµενη µουσική. Ολοι οι σταθµοί είχαν κέφια. Ετοιµάστηκα. Στις ειδήσεις όλα ήταν χαρµόσυνα. Μειώθηκε το χρέος και τα ελλείµµατα, έπεσαν τα σπρεντ, έπεσαν τα επιτόκια, σε ύψη-ρεκόρ το χρηµατιστήριο, τέλος οι ουρές αναµονής στο ΙΚΑ, παρελθόν οι µίζες και η διαφθορά. Στο 2% η ανεργία. Στο ασανσέρ άκουσα µια µεγάλη «καληµέρα» από τον αµίλητο του πέµπτου. Η πρώτη έκπληξη. Στον δρόµο δεν βρήκα κίνηση. Δεν άκουσα ούτε ένα κορνάρισµα. Δεν είδα ούτε µια µούντζα. Ούτε ένα σκουπίδι στους δρόµους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
26.02.08

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

Του ΜΑΚΗ ΤΡΙΚΟΥΚΗ*

'Οσο εικονοκλαστικό κι αν μοιάζει για τις καθιερωμένες απόψεις μας να συσχετίζεται το Καρναβάλι με την ομηρική ποίηση, αρκεί μια διαφορετική ματιά για να διαπιστώσει κανείς ότι στην «Οδύσσεια» υπάρχει πράγματι μια ατμόσφαιρα που θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε «καρναβαλίστικη». Τίποτε το περίεργο δεν υπάρχει σε αυτό· αν οι ρίζες των ποικίλων γιορταστικών εκδηλώσεων που αποκαλούμε «Καρναβάλι» βρίσκονται στη ρωμαϊκή εποχή, οι καταβολές της λογικής και των αντιλήψεων που το διέπουν χάνονται στο απώτερο παρελθόν και συνδέονται με την πανάρχαια διττή θεώρηση της ζωής και του κόσμου: από τη μια ως σοβαρής, επίσημης και καθαγιασμένης πραγματικότητας και από την άλλη ως ευτράπελης και ανίερης.

 

Τελευταία ανανέωση ( 05.03.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
26.02.11

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ

ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ

Γράφει: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ*

Ο τίτλος αυτός τα λέει όλα. Περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια το κυριότερο και, ταυτόχρονα, απεχθέστερο, για τους ανθρωπιστές, σύμπτωμα της καταβαράθρωσης του καπιταλισμού. Όλα τα υπόλοιπα, οι χιλιάδες σελίδες και οι βαρύγδουπες αναλύσεις που έχουν γραφτεί για το θέμα δεν είναι τίποτε παραπάνω από… φούμαρα! Στο βιβλίο μου «Θίγοντας τα κακώς κείμενα» (σελ. 120) συνοψίζω αυτή την κατάσταση με αυτά που γράφτηκαν στην Ετήσια Αναφορά τού ΟΗΕ: «Ο ΟΗΕ εδώ και δέκα χρόνια εκδίδει την ετήσια αναφορά του για την ανθρώπινη ανάπτυξη (Human Development Report).

Τελευταία ανανέωση ( 26.02.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
25.02.11

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δεν είχαμε και πολύ όρεξη να το κάνουμε. Αλλά μας εμπνέουν τα γραπτά άλλων.

Οι δικές μας σκέψεις, λοιπόν, για την ανθρωπιά και το αντίθετο της.  Άνθρωπος της χρονιάς: Με το "Α" κεφαλαίο. Πολύ κεφαλαίο. Δήμητρα Κρίκου . Μια λιμενικός που έπεσε στα παγωμένα νερά του Γενάρη, για να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν. (Ούτε φωτογραφία της δεν έχουμε. Ήταν ένα ασήμαντο περιστατικό)

Διαβάστε περισσότερα...
 
24.02.11

ΚΑΝΤΑΦΙ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ

ΚΑΙ… ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ

Το 1789, όταν η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε στη Γαλλία κατά 88% και ο κόσμος δεν είχε να φάει, η Μαρία Αντουανέτα, είπε το περίφημο «ας φάνε παντεσπάνι». Φυσικά, οι πεινασμένοι δεν έφαγαν παντεσπάνι, αλλά το Λουδοβίκο τον ΙΣΤ και τη Μαρία Αντουανέτα… Αν ανατρέξει κανείς στην εποχή, σίγουρα θα φανταστεί εικόνες από το παλάτι και τους κήπους των Βερσαλλιών. Οι κυρίες της αυλής με τα ομπρελίνα τους κι απ’ έξω οι πεινασμένοι έτοιμοι να μπουκάρουν μέσα!

Τελευταία ανανέωση ( 25.02.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
22.02.11

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Του Βασίλη Περίχαρου

Η κοινωνία μας είναι το θύμα της παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα βρίσκεται σε αναταραχή. Ο φόβος υπάρχει στο πρόσωπο όλων. Ένα ακόμα μέρος του σχεδίου έχει τεθεί σε εφαρμογή και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Με τον φόβο αυτό έχει επιτευχθεί η απόλυτη νίκη του συστήματος αφού μας έχει κάνει να δοξάζουμε τον μεγαλοδύναμο με όσα μέτρα και αν παρθούν, εμείς να λέμε ‘Πάλι καλά και να μένουμε θεατές στο κακό που μας κάνουν δίχως καν να μπαίνουμε στον κόπο να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.   Ζούμε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κυρίες και κύριοι. Στόχος: Ο οικονομικός θάνατος όλων. Η πλήρης εξαθλίωση. Τι μένει μετά?

Διαβάστε περισσότερα...
 
21.02.11

http://3.bp.blogspot.com/-bSrsDHQQt38/TWKcnF6vlDI/AAAAAAAACyI/sXuLZLVVk_A/s1600/panagiotis_skliros1.jpg

ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΣ

Θα άφηνα το θέμα να ξεπεραστεί και να ξεχαστεί μέσα στα τόσα που ταλανίζουν το νου και τις ανάγκες μας αν όταν έδινα σήμερα μια τηλεφωνική παραγγελία για την επιχείρησή μου δεν με ρωτούσε η υπάλληλος: Λευκάδα, δηλαδή νησί, να βάλουμε δηλαδή 13% ΦΠΑ… Όχι της λέω, νησί ναι, μειωμένο ΦΠΑ ,ΟΧΙ..!!! Τώρα, τι να σας θυμίσω. Ότι ο Γιώργος Καλούδης κι ο Μάκης Φόρτες έχουν θέσει προ πολλού το θέμα για την εναρμόνιση του ΦΠΑ όλων των νησιών της επικράτειας κι όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου, πράγμα που είχαν στα προγράμματά τους όλοι οι συνδυασμοί των περιφερειακών εκλογών και που προβλέπουν έτσι κι αλλιώς και οι συνθήκες Άμστερνταμ και Λισσαβόνας αλλά και το άρθρο 101 του Ελληνικού συντάγματος;;!!!

Τελευταία ανανέωση ( 21.02.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 89 - 99 από 117
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2