Modulus SA
Αρχική Σελίδα
19.03.12

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ...

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

Θυμάμαι, όταν υπηρετούσα ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο της Ιθάκης, έκανα παρέα με ένα συνάδελφο, που εκείνη τη χρονιά είχε τοποθετηθεί ως νεοδιόριστος Φυσικός στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ιθάκης. Συναντιόμαστε τα χειμωνιάτικα βράδια, σχεδόν καθημερινά, στη πλατεία περιμένοντας το πλοίο να μας φέρει τα νέα από την πρωτεύουσα, να αγοράσουμε, δηλαδή, την εφημερίδα μας και να πάρει ο καθένας το δρόμο για το σπίτι του, γιατί η χειμωνιάτικη υγρασία δε μας άφηνε πολλά περιθώρια επιλογών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
08.03.12

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

«Ανάσα» αναμένεται να δώσει στους δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες & επιχειρηματίες το άρθρο 9, παρ. 6 του πολυνομοσχεδίου – σκούπα του υπ. Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50ΕΚ» («Καλλικράτης 2»), σύμφωνα με την οποία χιλιάδες οφειλέτες των δήμων θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους (υπό προϋποθέσεις). Σύμφωνα, λοιπόν, με την παρ. 6., που «επεκτείνει» την εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του Ν. 4038/2012 για τη ρύθμιση των βεβαιωθέντων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών ή νομικών προσώπων προς το Δημόσιο, χιλιάδες οφειλέτες των δήμων με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ θα μπορούν να τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης: η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι -κατ’ εφαρμογή του Ν. 4038/2012- 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων 24.

Διαβάστε περισσότερα...
 
08.03.12

http://kefalonianmantata.gr/cms/uploads/image/4951/loukeri-sofia.jpg

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ,

ΧΤΙΖΕΙ ΑΝΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ

Εντύπωση κάνει η άγνοια του βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου για το γεγονός της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έξι μεγάλων έργων για την Κεφαλλονιά. Σεμνότης, άγνοια ή τα έργα με υπογραφή Μωραίτη είναι σαν τo «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη;;; Και αν αυτά τα έργα έχουν δρομολογηθεί για υλοποίηση όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κεφαλλονιάς, γιατί δεν υπερηφανεύεται και ο βουλευτής μας που είναι και ΠΑΣΟΚ;;; Ο Υφυπουργός υπογράφει για τη χρηματοδότηση έξι έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.400.000 ευρώ, αλλά αν αθροίσει κανείς τα λεφτά από.... την έγκριση του Π.Δ.Τ. λείπουν 4.400.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
06.03.12

http://helectra.files.wordpress.com/2008/10/6be5a5c750e78d68d1c7f72d6fab5f97.jpg

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ»   

Ο καθηγητής κ Γεώργιος Παξινός έκανε δωρεά των 3000 Ευρώ στην Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες. Το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες θέσπισε ένα βραβείο με την ονομασία «Γεώργιος Παξινός» των 500 Ευρώ η οποία θα δίνεται για να παρακολουθήσει το συνέδριο της FENS ένας/μια υποψήφιος(α) διδάκτορας. Να πούμε ότι ο Γιώργος Παξινός έχει τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές σ’ ένα σύγγραμμα, «Η χαρτογράφηση του εγκεφάλου του ποντικού»

Διαβάστε περισσότερα...
 
06.03.12

http://sikam.files.wordpress.com/2011/12/lekatsas1288-1.jpg

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΛΕΚΑΤΣΑ

Πριν πολλά χρόνια βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΝΥU) για ένα σεμινάριο. Κάποια στιγμή να συζητώντας με κάποιο Αμερικάνο καθηγητή του είπα ότι η καταγωγή μου είναι από την Ιθάκη. Ε λοιπόν ο άνθρωπος αυτός χωρίς να έχει καμία σχέση, γνώριζε πολύ καλά την Ιθάκη. Γνώριζε βέβαια την ιστορία της αλλά γνώριζε και τον Παναγή Λεκατσά. Είχε μάλιστα στη βιβλιοθήκη του μερικά από τα βιβλία του εθνολόγου και φιλόσοφου συμπατριώτη μας. Ποιος είναι όμως ο Παναγής Λεκατσάς; Ας δούμε ένα σύντομο βιογραφικό: Ο Παναγής Λεκατσάς γεννήθηκε στα Καλύβια. Ήταν γιος του Γεωργίου και της Μαριγώς. Η οικογένεια του ήταν φτωχή και πολύτεκνη. Από νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τα γράμματα, ειδικότερα για την αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή ιστορία. Από το 1920 και για δύο χρόνια έζησε στην Αυστραλία, όπου είχε συγγενείς.

Τελευταία ανανέωση ( 06.03.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
27.10.11

http://blogs.sch.gr/tgiakoum/files/2009/04/stress.jpg

«ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ –

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Εργαστήριο σε συνδιοργάνωση με τους υπεύθυνους καινοτόμων δράσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η λέξη «άγχος» είναι μια πολύ διαδεδομένη λέξη. Έχει πολλές σημασίες και χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους από διαφορετικούς ανθρώπους σε ποικίλες περιστάσεις. Ιδιαίτερα τα σχολεία μπορεί να είναι χώροι που προξενούν υψηλό άγχος τόσο σε αυτούς που εργάζονται όσο και σε αυτούς που εκπαιδεύονται. Πολλοί εκπαιδευτικοί αισθάνονται ότι η δουλειά τους απαιτεί περισσότερα  από όσα μπορούν να προσφέρουν κι αυτό ενδέχεται να τους προκαλεί αρκετή πίεση. Και οι μαθητές όμως από τη δική τους πλευρά θεωρούν ότι το σχολείο έχει υπερβολικές απαιτήσεις από αυτούς με αποτέλεσμα η εκπαιδευτική διαδικασία να αποτελεί πολλές φορές ένα μεγάλο στρεσογόνο παράγοντα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
17.10.11

ΝΙΚΗΣΕ Η ΣΑΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ!!

Στον Καραβόμυλο και μετά από ένα χρόνο απουσίας από το γήπεδο του ο ΑΟ Σάμης  κέρδισε την Πρόοδο με σκορ 4–0 και ύστερα από καλή εμφάνιση παρόλο που ο προπονητής της Σάμης χρησιμοποίησε πολλά νέα παιδιά .Η Πρόοδος δεν έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μετά από την νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο την προηγουμένη Κυριακή οπού κέρδισε τα Ομαλά με 1–0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με όλες τις δυνάμεις τους αλλά οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 10’ με τον Αμούργη Ιων με πέναλτι σε χέρι του Παπαδοπούλου και διπλασίασαν τα τέρματα τους πέντε λεπτά αργότερα  πάλι με τον Αμούργη μετά από όμορφο συνδυασμό (Νικολοβιενη - Μωραϊτη).

Διαβάστε περισσότερα...
 
13.05.11

http://4.bp.blogspot.com/_RKF40uTc56I/TSECDHj34OI/AAAAAAAAAAg/_LrBhl6NPNQ/s1600/mainlogo.gif

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Του Ευθύμιου Βαρβαρήγου

Ταπεινωμένος από την αυθάδεια και κυνικότητα της κοινωνίας, αντιστάθηκες. Ερμήνευσες τη γοητεία της πνευματικής απειλής και αντιστάθηκες.  Αντιστάθηκες όμως; Όταν τα φώτα, τα εκτυφλωτικά φώτα υποχώρησαν, μάζεψες τα διαλυμένα σου όνειρα, κάθισες ολομόναχος στην πρύμη του καϊκιού σου και στοχάστηκες. Συντροφιά σου, η δική σου θάλασσα και τ’ αμίλητα αστέρια τ’ ουρανού. Παρηγοριά σου, το μελαγχολικό τοπίο της νύχτας. Το μυαλό σου βασανίστηκε στην απειλητική διερώτηση περί του υπάρχειν, περί του νοήματος της ζωής σου, περί της μοναδικής σου ελπίδας, της μεγάλης σου αλήθειας. Του θανάτου σου!

Τελευταία ανανέωση ( 07.08.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
07.08.11

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ BLOGS

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Του ΠΑΣΧΟΥ MΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Το Διαδίκτυο είναι εκ κατασκευής του το πιο παγκοσμιοποιημένο εργαλείο που ανέπτυξε ποτέ ο άνθρωπος. Χτίστηκε έτσι, ώστε πολίτες από κάθε γωνιά της Γης, να μπορούν να ανταλλάσσουν απρόσκοπτα πληροφορίες. Είναι ταυτόχρονα και το πιο αποκεντρωμένο εργαλείο, το πλέον δημοκρατικό. Μπορεί οι προτιμήσεις των χρηστών να φτιάχνουν οιονεί ιεραρχίες, τεχνολογικά όμως, κάθε κόμβος έχει το ίδιο βάρος και κάθε ηλεκτρονική διεύθυνση έχει τις ίδιες ευκαιρίες για τη μετάδοση της πληροφορίας. Η αποκεντρωμένη δομή του Διαδικτύου είναι το χαρακτηριστικό που το κάνει άτρωτο σε κάθε επίθεση. Ακόμη και περιορισμού του. Ο γκουρού του Διαδικτύου είχε πει κάποτε ότι το Internet «βλέπει τη λογοκρισία σαν ελάττωμα και την παρακάμπτει».

Διαβάστε περισσότερα...
 
05.08.11
 
05.08.11
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 78 - 88 από 117
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2