Modulus SA
Αρχική Σελίδα
03.09.14

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ!!

Ταλαιπωρία και μισάωρη καθυστέρηση χθες Κυριακή στην αναχώρηση του πρωινού δρομολογίου από Πόρο Κεφαλονιάς για Κυλλήνη Πολλοί επιβάτες διαμαρτύρονταν γιατί να υφίσταται το μονοπώλιο της γραμμής Κυλλήνη - Πόρος και δεν ξαναλειτουργεί η σύνδεση Πάτρας - Σάμης – Ιθάκης. Μαζική όπως αναμενόταν ήταν η επιστροφή το περασμένο σαββατοκύριακο για πολλούς από τους εκδρομείς του Αυγούστου και η κίνηση στα λιμάνια και το οδικό δίκτυο της χώρας ήταν πολύ μεγάλη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
28.08.14


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΟΛΑΙΡΗ

ΣΤΟ «KATARA» ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ!!

Το «Katara» το γιοτ που ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ, του 62χρονου Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Βαθέως Ιθάκης. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ο ίδιος ο Εμίρης, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, μαζί με αρκετά άτομα που τον συνόδευαν κατέβηκε με το σκάφος σε παραλιακό εστιατόριο στο Βαθύ για να απολαύσει το ψάρι του, παρέα με τους άλλους επισκέπτες του νησιού και αναχώρησε με το ελικόπτερο στις 16.30 και το σκάφος του μαζί με ένα άλλο σκάφος συνοδείας στις 17.00. Η παρέα του είναι μόλις 8 άτομα, ενώ ζήτησαν ένα ακόμα τραπέζι για το πλήρωμα. Ζήτησαν να φάνε απ' όλα και όχι μόνο ψάρι, άνετοι, χαιρέτισαν όσους τους πλησίασαν, μεταξύ αυτών και τις αρχές του τόπου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
28.04.14
undefined

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ  ΛΙΒΙΤΣΑΝΗ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ

Τελευταία ανανέωση ( 17.05.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
10.11.13
undefined

ΦΥΛΑΞΗ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Απόφοιτος του τμήματος Νηπιαγωγών αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών κάθε ηλικίας, κατ οίκον για δημιουργική και διασκεδαστική απασχόληση, καθώς και την προετοιμασία παιδιών του Δημοτικού. Τηλ. Επικοινωνίας 6972668857

 
31.08.13
 
21.03.12

http://blogs.sch.gr/1dimargo/files/2012/03/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7.jpg

Η ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ

Η Ιθάκη του Ιονίου πελάγους, νησί μικρό σε μέγεθος, τεράστιο όμως σε αίγλη και παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη. Στολίδι του Ιονίου, η ιερή πέτρα που επιβλητικά μένει από τα βάθη των αιώνιων το φωτεινό σύμβολο του πολιτισμού, η παγκόσμια μητέρα των αρχών της φιλοπατρίας, του προορισμού, της φιλοξενίας και της ελπίδας. Η Ιθάκη είναι γεμάτη από μια πλημμύρα λυρισμού. Μέσα από αυτή την πλημμύρα ο Όμηρος δημιούργησε ένα αριστούργημα! Τι απόσταγμα ομορφιάς, τι συμπυκνωμένη ποίηση, τι υπέροχη δημιουργία είναι το ομηρικό έργο!

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
13.08.12

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εν όψει της σημερινής τελετής απονομής επάθλων της ιστιοπλοΐας «ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΙΘΑΚΗ»,  αξίζει να θυμηθούμε, σαν ένα μικρό αφιέρωμα, το ΣΑΒΒΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Τον μεγάλο Έλληνα ιστιοπλόο και το «ΦΤΑΣΙΜΟ» του στην Ιθάκη 05.30 πρωί 30 Αυγούστου 1955!! Ο ΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ φτάνει στον προορισμό του στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 1955 μετά από ένα ταξίδι 3,5 μηνών και παρέα με την σύντροφο του, από Νέα Υόρκη. Ήταν το μεγαλύτερο ταξίδι που έγινε ποτέ στην Ελλάδα από ερασιτέχνη ιστιοπλόο με ένα σκάφος μήκους 8,50 μέτρων χωρίς μηχανή και κουπιά!! Η ''ΧΑΡΑ'' κάνοντας πάνω από 6000 μίλια, το ένα τρίτο σχεδόν της υδρογείου , εκπλήρωσε το «όνειρο»  του ΣΑΒΒΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ να φτάσει στην Ιθάκη.  Ιθάκη!!!!!! Παγκόσμιο σύμβολο αγάπης για την πατρίδα, νοσταλγίας, προορισμού, ναυτοσύνης, πατρίδα του «πολυμήχανου Οδυσσέα» και της «Κυράς των Καθαρών» !!!!

Χ.Μ.

Τελευταία ανανέωση ( 14.08.12 )
 
10.03.12

http://1.bp.blogspot.com/_hzAZF2faMmo/SXiE4xeLZyI/AAAAAAAAAcs/V-VlwprbFXc/s400/recycling_plant_worker_recycle_cartoon_glass_plastic_metal_paper.jpg

«ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ»… ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!

 

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα πλέον σύνθετα και δύσκολα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το νησί μας, όπως και κάθε σύγχρονη κοινωνία. Ποσότητες χρήσιμων υλικών όπως χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, μέταλλα, ξύλο χάνονταν, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν είτε με την επαναχρησιμοποίησή τους είτε με την ανακύκλωση και τη χρήση τους σε νέες εφαρμογές, εξοικονομώντας έτσι τεράστιες ποσότητες πρώτων υλών και ενέργειας. Οι σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων υπαγορεύουν πλέον σχεδιασμό και υλοποίηση ολοκληρωμένων συστημάτων, με βασικούς στόχους την αειφορία και την αποτελεσματική διαχείριση και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας.

Τελευταία ανανέωση ( 30.03.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
21.03.12

http://3.bp.blogspot.com/-hPbRXapXatE/Tw-fvJHd5iI/AAAAAAAACVE/KLQyHvYr2nk/s400/GUNS+time.png

Το νησί να λυπάστε!

Τελικά το νησί η πατρίδα της υπέρτατης ιστορικής αξίας που τίμησαν ποιητές και ιστορικοί εμβελείας όπως ο Όμηρος με λάθη στις επιλογές κατάντησε ο περίγελος των Ιονίων. Δεκάδες Μπλοκ καθημερινά με δεκάδες γραφικούς που ξεπήδησαν ξαφνικά με όνειρο και όραμα τους την σπίλωση, την κακοποίηση της αληθείας την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Και φυσικά πάντα υπήρχαν και οι αυλοκόλακες, άλλωστε [τα γρόσα-τα γρόσα τον Χριστό παραδώσαν]. Στο υπέροχο βιβλίο του Γκιμπραν «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ» ξεπηδούν επίκαιρες εικόνες και σκέψεις που μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα. Παραφράζοντας το διαβάζω. «Το νησί να λυπάστε! Που δεν υψώνει την φωνή παρά μοναχά στην πομπή της κηδείας! Που δεν συμφιλιώνεται παρά μοναχά μέσα στα ερείπια του! Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα αν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα! Το νησί να λυπάστε! Που έχει αλεπού για αρχηγό, απατεώνα για φιλόσοφο! Μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του! Το νησί να λυπάστε! Που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους)!!!!!!

ΠΟΛ. ΔΗΜ.

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.12 )
 
28.12.11

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/195347_1026858844_2981235_n.jpg

«ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ»

Γράφει ο Θανάσης Σταθόπουλος

Υπάρξεις που κέρδισαν την μάχη με τον χρόνο και την φθορα και θα ζούν για πάντα στην αιωνιότητα. Μορφές μουσικές που ξέφυγαν απο τα στενά όρια του πενταγράμμου και δημιούργησαν κάτι άλλο, κάτι νέο, κάτι που όσα χρόνια και να περάσουν θα είναι νέο, πένες που λές και αόρατο χέρι τις οδήγησε για να χαράξουν μηνύματα σε ανθρώπινες καρδιές, πόσο τυχεροί είμαστε άραγε, πόσο ευλογημένοι, το λιγότερο που μπορώ να κάνω δάσκαλε με σεβασμό και ταπεινότητα, επέτρεψέ μου να το μοιραστώ. Επειδή το να μιλήσεις για πηγές πολιτισμού και μουσικής όπως ο Μιχάλης Μπουρμπούλης δεν είναι εύκολο, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την τόλμη και το θράσος. Η ανάγκη όμως να μοιραστώ οτι έζησα ενα χειμώνα δίπλα σε αυτον τον άνθρωπο υπερβαίνει την δυσκολία και θα το τολμήσω. Αλωστε όπως και ο ίδιος λέει οταν γράφεις ενα τραγούδι είναι σαν μια φωτιά που θέλει να βγεί, να ξεπηδήσει απο μέσα σου.

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
15.12.11

ΣΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ

Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

Ήταν η Λαζάρου στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», η Ντιάνα στο «Δεσποινίς διευθυντής», η Ντόλυ στην «Ψεύτρα». Τότε δεν τη φανταζόσουν σκοτεινή ή αντιφατική, αν και πάντα υπήρχε μια υποψία πληγωμένου βλέμματος - ακόμα κι όταν ο ρόλος την ήθελε «τρελοκαμπέρω». Η Κατερίνα Γώγου αποδείχτηκε «καταραμένη περσόνα» της Τέχνης που το πάλεψε μεν, δεν τα κατάφερε δε... Δεκαοκτώ χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έκανε βουτιά στο κενό (με χάπια και αλκοόλ), τερματίζοντας απότομα το ταξίδι της. Ηθοποιός, ποιήτρια, άνθρωπος της ροκ κουλτούρας, γνώρισε μεταθανάτια αποδοχή, με επανεκδόσεις ποιητικών συλλογών της και ηχογραφημάτων της και μελοποιήσεις στίχων της (από τον δικό μας τον Λόλεκ (Γιάννη Αναγνωστάτο), τη  Βάσω Αλαγιάννη, τον Κ Βήτα κα).

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.12 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 67 - 77 από 117
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2