Modulus SA
Αρχική Σελίδα
17.01.15

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΕ ΙΟΝΙΟ & ΑΙΓΑΙΟ

Η Ευγενία Λευκαδίτου, ειδικός επιστήμονας στο ΕΛΚΕΘΕ , μίλησε στο elefenet  δίνοντας πληροφορίες για το παράξενο καλαμάρι-γίγας που εντοπίστηκε προχθές νεκρό σε παραλία της περιοχής Κατακόλου Πύργου Ηλείας. Όπως ανέφερε η κα Λευκαδίτου, τα τελευταία χρόνια γράφονται συχνά δημοσιεύματα στον Τύπο και το διαδίκτυο, για το «Καλαμάρι Γίγας» που εμφανίζεται συνήθως τέτοια εποχή στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος. Πρόκειται για το πελαγικό θράψαλο Ommastrephes bartramii, κοσμοπολιτικό  είδος που εξαπλώνεται σε εύκρατα και υποτροπικά νερά, από τα επιφανειακά νερά μέχρι 1.500 μέτρα βάθος, αλλά κυρίως σε βάθη 200-400 μέτρα στην ανοιχτή θάλασσα.

Τελευταία ανανέωση ( 17.01.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
15.01.15

ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

Τα κακώς κείμενα των προηγούμενων ετών και οι χειρισμοί της κυβέρνησης Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση. Ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά για να αποφύγει την καταστροφή της χώρας με την χρεοκοπία να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009 πήρε την εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξει τα πράγματα, να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα και φορτώθηκε μια καυτή πατάτα, αφού πριν τις εκλογές του 2009 δεν γνώριζε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος της χώρας. Δυστυχώς, στην πορεία αποδείχθηκε πως δεν είχε την στήριξη πολλών από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και έτσι οδηγήθηκε στην έξοδο με πραξικοπηματικό τρόπο, μια και έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός της χώρας που ανατράπηκε παράνομα μετά την μεταπολίτευση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
13.01.15

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Έπειτα από πολύ καιρό επισκέφτηκε την Ιθάκη μας ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς συνοδευόμενος από μία κυρία και δύο κυρίους από την Κεφαλονιά. Τον έναν εξ αυτών, μας τον παρουσίασε ως υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, ενώ οι άλλοι δύο ήταν απλή κουστωδία. Όταν ρώτησα ποιος είναι ο υποψήφιος και από πού κρατάει η σκούφια του, μου είπαν ότι είναι δικηγόρος εξ Αθηνών. Και τότε αναρωτήθηκα: Μα καλά, Κεφαλονιά και  Ιθάκη δεν έχουν δικηγόρους που μένουν εδώ και αγωνίζονται καθημερινά για τα νησιά μας, ώστε η ΝΔ να επιλέξει έναν εξ αυτών ή οι δικοί μας είναι ανίκανοι;

Τελευταία ανανέωση ( 13.01.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
12.01.15

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 2015:

ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ

ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΟΤ

Εγκύκλιο εξέδωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε σχέση με τη διαδικασία αρμοδιότητας του για τη παροχή σύμφωνης γνώμης στα φετινά προγράμματα και στις ενέργειες τουριστικής προβολής των Περιφερειών και των Δήμων. Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Τελευταία ανανέωση ( 12.01.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
10.01.15

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕΡΟΣ 1o

Μόλις 15 μέρες μείνανε μέχρι την Κυριακή των Εκλογών, των πιο fast track εκλογών που θυμάμαι και που νομίζω πως υπήρξαν ποτέ από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Η προεκλογική εκστρατεία του ακροδεξιού πρωθυπουργού και των ακολούθων του βασίζεται στον φόβο για το τι θα συμβεί στην κοινωνία μας αύριο, χωρίς αυτούς. Μάλιστα έχουν επιλέξει ως βασικό τους σύνθημα το ακόλουθο: Με την Ελλάδα δεν παίζουμε!!!! Σε τοπικό επίπεδο δε, έχουν αλλάξει την λέξη Ελλάδα με τις λέξεις Κεφαλονιά και Ιθάκη!!!! Σαν να βάζουν συμπαίκτριες της Ελλάδας τις φίλες της μικρής Μαρίας, που ως γνωστόν κάθονταν και έκλαιγε , γιατί δεν την έπαιζαν οι φιλενάδες της.

 

Τελευταία ανανέωση ( 10.01.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
04.01.15

ΕΠΑΡΧΙΑ ΙΘΑΚΗΣ… ΠΡΙΝ 150 ΧΡΟΝΙΑ

Η επαρχία Ιθάκης ορίσθηκε με Β.Δ. Της 17ης Δεκεμβρίου 1864 (ΦΕΚ 2/1865) «Περί εφαρμογής και εν Επτανώσω του περί διοικητικής διαιρέσεως του Κράτους νόμου», ως επαρχία του νομού Λευκάδος. Με το Β.Δ. της 19ης Ιανουαρίου 1866 (ΦΕΚ 8) «Περί των εδρών των νομαρχιών και επαρχείων της Επτανήσου» ορίσθηκε ως έδρα του έπαρχου η Ιθάκη. Με το Β.Δ. της 8ης Ιανουαρίου 1866 (ΦΕΚ 9) «Περί δημοτικής διαιρέσεως της εν Λευκάδι επαρχίας Ιθάκης», σχηματίσθηκαν οι τέσσερις Δήμοι που απετέλεσαν την επαρχία και ήταν οι εξής: 1. Ιθακησίων, 2. Καρνίων, 3. Νηριτίων και Πολυκτορίων. Ο νόμος ΡΜΓ της 9ης Ιανουαρίου 1866 (ΦΕΚ 6) «Περί διοικητικής διαιρέσεως της Επτανήσου», επικύρωσε το Β.Δ. της 17ης Δεκεμβρίου 1864 ενώ συγχρόνως επέφερε τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταργήσεως του νομού Λευκάδος. Η επαρχία Ιθάκης προσαρτήθηκε μ΄ αυτόν το νόμο στο νομό Κεφαλληνίας (άρθρο 3).

Τελευταία ανανέωση ( 19.02.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
26.12.13

Η «CREPA LAND» ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕ «ΣΤΕΚΙ» ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( 26.12.14 )
 
25.10.14

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝ Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ   

- ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ομιλία - παρέμβαση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός και Ανάπτυξη». «Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε και η προωθούμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η εποχικότητα στον τουρισμό είναι δεδομένη και μάλιστα με ισχυρές εξάρσεις του φαινομένου ανάμεσα στις ελληνικές περιφέρειες. Πρωταθλήτρια στην εποχικότητα , τόσο στις αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών, όσο στις διανυκτερεύσεις αλλά και στις δαπάνες που πραγματοποιούν ,είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου οι δείκτες αγγίζουν το 85% για το τετράμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου (cr4) και  το  95%  για το εξάμηνο Μαΐου- Οκτωβρίου (cr6).

Διαβάστε περισσότερα...
 
23.09.14

Ο ΝΑΥΑΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Το 1985 η Άσσος της Κεφαλονιάς ήταν ένας τόπος που σπάνια παίρναμε το ρίσκο να εκστρατεύσουμε από το Θιάκι, με τις αργοκίνητες ψαρόβαρκες της εποχής. Σε απόσταση επτά μιλίων από τον κάβο-Δαφνούδι, το πιο κοντινό απάγκιο της περιοχής, εύκολα βρισκόσουν εκτεθειμένος άμα έμπαζε το βοριά. Έτσι, παρόλο που τα ψάρια του τόπου ήταν εντυπωσιακά περισσότερα από τα δικά μας, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες κάναμε την αποκοτιά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
22.09.14

ΙΘΑΚΗ: «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ

ΔΗΜΑΡΧΟ»... ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ !!!!

Τα παράπονά τους ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλλουν στον δήμαρχο οι κάτοικοι της Ιθάκης, αποστέλλοντας μήνυμα στη διεύθυνση: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε Έτσι, ο κάθε πολίτης που διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορεί να επισημαίνει στη δημοτική Αρχή δυσλειτουργίες στη γειτονιά του, να θέτει ζητήματα καθαριότητας, φωτισμού, κατάστασης δρόμων, να προτείνει λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του, να ζητά παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά και να επιδιώκει ορθή και άμεση -κατά το δυνατόν- παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών. Η παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, όπως ανακοινώθηκε, είναι ήδη σε λειτουργία.

 
21.09.14

Στα χαρτιά έμεινε η πολυδιαφημισμένη επένδυση στην Οξυά από τον Εμίρη του Κατάρ

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΜΕΙΝΕ Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Μόνο... σχέδια υπάρχουν για την πολυδιαφημισμένη επένδυση του Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ αλ Θάνι, ύψους 300 εκατ. Ευρώ, καθώς εμφανίζονται σημαντικά εμπόδια για το εγχείρημα. Όπως αναφέρει το patrasnews, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία έχει κλείσει εδώ και δύο χρόνια, η εταιρεία Pimana, συμφερόντων του Εμίρη, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την απαιτούμενη αδειοδότηση. Το νησί περιλαμβάνει τεράστια δασική έκταση κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειες της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 56 - 66 από 117
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2