Modulus SA
Αρχική Σελίδα
09.05.15

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ

ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Τη δυνατότητα στους Δήμους να υλοποιούν μέρος των έργων τοπικής κλίμακας, μέσω του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού, θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Βούτσης και πρόκειται και την Πέμπτη να ενημερώσει σχετικώς στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική. Χαρακτήρισε μάλιστα «αγκάθι» την εκκρεμότητα του αιτήματος των Δήμων για μοίρασμα των έργων μέσω του ΕΣΠΑ, δεδομένου πως μέχρι σήμερα, οι περιφέρειες «είναι αυτές που είναι υπόλογες σε σχέση με τα έργα του ΕΣΠΑ». «Θέλουν ένα κομμάτι, αυτόνομο και αυτό μπορεί να γίνει και θα το εξαγγείλω, εφόσον αφορά σε έργα τοπικής κλίμακας που εντάσσονται σε περιφερειακό σχεδιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Διαβάστε περισσότερα...
 
08.05.15

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΚΥ

ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Παναγιώτη ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Στανίτσας σχετικά με τη στελέχωση του Κ.Υ Ιθάκης και του Περιφερειακoύ Ιατρείου Σταυρού με στρατιωτικούς γιατρούς. «Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Σας γνωστοποιούμε ότι το Κέντρο Υγείας Ιθάκης καθώς και το Περιφερειακό Ιατρείο Σταυρού, βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης ελλείψει αγροτικών γιατρών και λοιπών άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, καθώς και παντελούς έλλειψης ιατρικών εφοδίων.

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
08.05.15

ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΓΡΑΤΣΟΥ»

Επιστολή προς το ΔΣ του Ιδρύματος «Γράτσου» και στην Αρχαιολογική Δημοτική Επιτροπή Ομηρικής Ιθάκης, με κοινοποίηση  στο Δήμαρχο Ιθάκης στο Πρόεδρο του ΔΣ και στο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης «Ευχείν Οδυσσεί» στο ΔΣ του ιδρύματος «Γράτσου» σχετικά με τη φιλοξενία στο κτίριο του ιδρύματος της έκθεση ντοκουμέντων για την Ομηρική Ιθάκη του Δημήτρη Παίζη-Δανιά και της Ομηρικής βιβλιοθήκης του Συλλόγου. Ας δούμε  αναλυτικότερα την επιστολή. «Σας προτείνουμε προς όφελος  της Ιθάκης αλλά και του Κοινωφελούς Ιδρύματος σας να φιλοξενήσετε στο ιδιόκτητο κτήριο σας την έκθεση ντοκουμέντων για την Ομηρική Ιθάκη του εκλεκτού συμπατριώτη μας Ομηριστή Δημήτρη Παίζη-Δανιά η οποία έχει ήδη αποτελέσει πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών στο Σταυρό που την φιλοξενεί ο Κοινωφελής Όμιλος Σταυρού σε χώρο του από διετίας, όπως θα διαπιστώσατε και εσείς όταν την επισκεφτήκατε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
07.05.15

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων  Νήσων. Το  Π.Σ κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Τράπεζα της Ελλάδας και προχώρησε στον ορισμό υπολόγων των τραπεζικών λογ/σμων. Κατά την τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  επανέλαβε ότι «η κατάθεση των διαθεσίμων, σύμφωνα με την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, είναι ένα μέτρο προσωρινό  και έκτακτο ενώ δίνεται η δυνατότητα στους εκπροσώπους της Π.Α. και Τ.Α. να εκταμιεύσουν μέρος του ποσού εφόσον υπάρξει ανάγκη». 

Διαβάστε περισσότερα...
 
07.05.15
 
07.05.15

ΒΟΥΤΣΗΣ:  ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 380 ΟΙ ΔΗΜΟΙ – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΣΕ ΕΣΠΑ, ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ

Αύξηση του αριθμού των δήμων έως 380 σε πρώτη φάση προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες περιπτώσεις κυρίως ορεινών και νησιωτικών δήμων, προανήγγειλε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης. Επανέλαβε, δε, ότι «δεν έχει προκύψει να πάμε μαζικά σε 1000». «Η συζήτηση για το χωροταξικό δεν πρόκειται να ανοίξει από την αρχή  αλλά είναι προφανές ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε νησιωτικούς δήμους και σε ορεινούς δήμους – κάτι που μπορεί να σημαίνει επί παραδείγματι ότι 325 μπορεί να γίνουν 380 ενδεχομένως στο τέλος της συζήτησης της Υποεπιτροπής – αλλά θα αφορούν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
06.05.15

«ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΜΕ ΠΛΟΗΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»!!!

Ευγενία Δρακοπούλου – Δημήτρης Δημητρόπουλος (επιμ.), Ταξίδια στο Ιόνιο με πλοηγό την Ιστορία, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Η Ιστορία, που συνέβη, και η μυθοπλασία ως Ιστορία, που θα μπορούσε να είχε συμβεί, πρωταγωνιστούν στον τόμο αυτό. Δεκαοκτώ προορισμοί – δεκαοκτώ πραγματικές ιστορίες ή μυθοπλασίες για τα λιμάνια του Αιγαίου, που στη σύγχρονη εποχή συνιστούν τους χώρους υποδοχής των ταξιδιωτών, τις ανοικτές πύλες εισόδου στις φυσικές ομορφιές, στα προϊόντα, στον πολιτισμό, στην ιστορία του τόπου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
06.05.15

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας, παρέχονται διευκρινίσεις, σχετικά με τη δυνατότητα ρύθµισης οφειλών προς τους ΟΤΑ α’ και β’ Βαθµού (Δήμους και Περιφέρειες) και τα Νοµικά Πρόσωπα αυτών, σύµφωνα µε το ν. 4321/2015. Ειδικότερα, στα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου ορίζονται τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
30.04.15

ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “ΔΙΑΒΗΜΑ” (http://www.diavima.edu.gr)σε συνεργασία με το KøgeBusinessCollege της Δανίας και με την υποστήριξη του Δήμου Ιθάκης θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο του 2015 ‘Θερινό Πανεπιστήμιο’ στην Ιθάκη, με θέμα: Το σχολείο ως οργανισμός μάθησης / TheLearningSchool. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε διευθυντές σχολείων, σε υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε εργαζόμενους σε φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και σε κάθε άτομο που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
30.04.15

ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ

ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70€

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Γερ. Στανίτσας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών & Εθνικής Οικονομίας, τη Βουλευτή Κεφ/νιας & Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ζητάει να εξαιρεθεί η Ιθάκη από το νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί για υπαγωγή στο καθεστώς της αποκλειστικής χρήσης κάρτας για συναλλαγές άνω των «70» ευρώ. «Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Σας παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το αίτημά μας προκειμένου τα μικρά νησιά , όπως είναι η Ιθάκη, εξαιρεθούν από το νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί για υπαγωγή τους στο καθεστώς της αποκλειστικής χρήσης κάρτας για συναλλαγές άνω των «70» ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
27.04.15

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ!!!

Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας στην Ιθάκη και να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον τομέα της υγείας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιθάκης. Το νησί έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και από την άποψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης αλλά και από το γεγονός ότι οι μαθητές του ναυτικού ΕΠΑΛ πρακτικά αποκλείονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω της κατάργησης του εκεί εξεταστικού κέντρου. Οι εξελίξεις αυτές είναι αναμενόμενες αφού η υγεία, η παιδεία, η μετακίνηση αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 34 - 44 από 117
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2