Modulus SA
Αρχική Σελίδα
27.01.11

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΜΑΝΙΑΣ

Ο μαγικός κόσμος του γραπτού λόγου, οι γοητευτικοί λαβύρινθοι των αναγνωστηρίων και το μέλλον του βιβλίου στην εποχή της ηλεκτρονικής επανάστασης

Ι. Ν. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

 «Ητο βιβλιοθήκη. Υψηλά έπιπλα εκ μελαίνης παλισάνδρας, πεποικιλμένης διά χαλκού, εβάσταζον επί των μεγάλων ραφίδων των πολυάριθμα βιβλία ομοιομόρφως δεδεμένα. Ηκολούθουν την περιστροφήν της αιθούσης και απέληγον εις το κατώτερον μέρος των επί ευρέων ανακλίντρων,επεστρωμένων διά δέρματος καστανοχρόου και αναπαυτικοτάτων.Ελαφρά κινητά αναλόγια,μακρυνόμενα ή πλησιαζόμενα κατά βούλησιν,επέτρεπον να τίθεται επ΄ αυτών το προς ανάγνωσιν βιβλίον.Εις το κέντρον υψούτο πλατεία τράπεζα, κεκαλυμμένη υπό φυλλαδίων και τινων εφημερίδων παλαιών ήδη».

Διαβάστε περισσότερα...
 
21.01.11

ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ

Το 1930 το γαλλικό αναρχικό περιοδικό Revue Anarchiste δημοσίευσε σε σειρά τευχών μια έρευνα για τις σχέσεις αναρχισμού και Τεκτονισμού. Στην έρευνα παρουσιάστηκαν απόψεις τεκτόνων αναρχικών αλλά και αναρχικών που αντιτίθεντο στον Τεκτονισμό. Αποσπώ ορισμένα από όσα δημοσιεύθηκαν. Έγραφε ο αδελφός Ρενέ Βαλφόρ: ‘Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοκρατών τεκτόνων δεν πιστεύουν στη δυνατότητα δημιουργίας μιας αναρχικής πόλης αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασυμβίβαστη η τεκτονική ιδιότητα με τον αναρχισμό. Και οι δύο δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ανθρώπινη προσωπικότητα. Οι δημοκρατικές θεωρίες του Τεκτονισμού είναι αντίθετες προς τους εχθρούς της ελευθερίας και όχι σ’ αυτούς που ωθούν την ιδέα της ελευθερίας στα άκρα… Τα τεκτονικά ιδεώδη δεν αντιτίθενται σε ορισμένες μορφές αναρχισμού, ή στην ιδέα της απόλυτης ελευθερίας’.

Διαβάστε περισσότερα...
 
20.01.11

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ:

ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΑΔΗ*

Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ιονίων Νήσων, δηλαδή της μέχρι τώρα ΠΙΝ, και η ένταξή της στην Γενική Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ιονίων Νήσων δείχνει τις πιθανές προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει και την αιρετή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι εντυπωσιακό το ότι μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου Καλλικράτης και κατά την συζήτησή του σχεδόν κανείς από τους πολιτευόμενους δεν ασχολήθηκε με το σημαντικό θέμα της γενικής διοίκησης. Όλη η προσοχή έπεσε στην αιρετή περιφέρεια και στους δήμους, καθώς αυτά ήταν αντικείμενα που αφορούσαν άμεσα στην εκλογή των πολιτευόμενων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
15.01.11

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ

Αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι. Εγκατέλειψα τα πάντα πίσω μου. ταξίδεψα· χάθηκα από τον κόσμο· επέστρεψα. Στην άφιξή μου όμως δεν αναγνώρισα την Ιθάκη. Το ταξίδι με οδήγησε σε εμπορειά φοινικικά, σε πόλεις αιγυπτιακές. Έφερα πίσω σεντέφια, μυρωδικά ηδονικά και γνώσεις· γνώσεις πολλές. Ωστόσο, την Ιθάκη δεν την αναγνώρισα. Δεν αντάμωσα τον Κύκλωπα ή τους Λαιστρυγόνας ούτε και τον άγριο Ποσειδώνα· δεν τους κουβανούσα στην ψυχή μου. Μα, την Ιθάκη δεν την αναγνώρισα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
14.01.11

http://2.bp.blogspot.com/_9CTRRdiCeKE/TMvX56Nf-uI/AAAAAAAADnI/FuZ-pu-runw/s1600/a.jpg

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

-Θα μπορέσαμε να ορίσουμε τον εθελοντισμό ως την δραστηριότητα εκείνη που αναπτύσσεται κατά τρόπο προσωπικό, αυθόρμητο, ελεύθερο χωρίς ατομικό κέρδος από πολίτες ή ομάδες πολιτών προς το συμφέρον της ομάδας στην οποία ανήκουν ή τρίτων προσώπων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ή της τοπικής, κρατικής ή διεθνούς κοινότητας, αποκλειστικά για σκοπούς αλληλεγγύης. Ακόμη ο εθελοντισμός συνεπάγεται μια στάση ζωής που συνεπαγεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή, ενώ οι εθελοντές με τη δράση τους προωθούν θετικές στάσεις και αντιλήψεις για τα διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Τελευταία ανανέωση ( 14.01.11 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
21.06.08
                                              ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑ .... ΙΘΑΚΗ !!!!!
Τελευταία ανανέωση ( 21.06.08 )
 
22.03.11

http://www.kefaloniaithaki.gr/form/book.png

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ : ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙ

Οι τριακόσιες πενήντα δύο σελίδες του βιβλίου είναι γεμάτες από φωτογραφίες και κείμενα σε δύο γλώσσες, που καθηλώνουν και ταξιδεύουν τον αναγνώστη στον μαγικό κόσμο της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς, χάρη στη μοναδική δημιουργική έκφραση του συγγραφέα. Πολλά από τα κείμενα είναι έμμετρα, παραπέμποντας περισσότερο σε ποίηση παρά σε πεζογραφία, ενώ κάποια είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο που αισθάνεσαι ότι στα διαβάζει ο ίδιος ο συγγραφέας αυτοπροσώπως.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 111 - 117 από 117
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2