Modulus SA
Αρχική Σελίδα
04.06.15

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΪΖΗΣ- ΔΑΝΙΑΣ

Να μιλήσω για τα χαρίσματα της προσωπικότητάς του; Είναι γνωστά σε όλους. Τα συμπυκνώνω σε λίγες κουβέντες. Ευγενική φυσιογνωμία με ήθος και αξιοπρέπεια στον οικογενειακό, στον εργασιακό και στον κοινωνικό χώρο. Αρχοντική παρρησία, μαχητικότητα στις διεκδικήσεις του, απέραντη αγάπη για την ΙΘΑΚΗ και τους Ιθακήσιους, μπροστάρης στην προσπάθεια για την προστασία και την ανάδειξη της Ομηρικής Ιθάκης, η οποία αποτυπώθηκε στο πλούσιο συγγραφικό του έργο, στη σημαντική συμβολή του για την εξεύρεση χρημάτων για την απαλλοτρίωση του αρχαιολογικού χώρου στον Άγιο Αθανάσιο- Σχολή Ομήρου, στην αρχαιολογική έκθεσή του που κοσμεί το πολιτιστικό κέντρο του Σταυρού και κόσμησε και το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της Πάτρας για μια εβδομάδα (έκθεση που οργάνωσε ο Σύλλογος των Ιθακησίων Πάτρας). Η απουσία του θα είναι αισθητή σε όλους μας. Αιωνία του η μνήμη!

Γιάννης Δ. Καραντζής

Τελευταία ανανέωση ( 04.06.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
03.06.15

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Η ΠΡΩΤΗ IONIAN RΕGATTA 2015

Η πρώτη IONIAN RΕGATTA 2015 είναι πλέον παρελθόν. Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών τόλμησε και τα κατάφερε. Μπορεί από πλευράς συμμετοχών, για διάφορους λόγους, να μην έπιασε τον στόχο του, αλλά οργανωτικά, για άλλη μία φορά τα πήγε περίφημα. Αυτό ήταν μία διαπίστωση όλων όσων συμμετείχαν ή ενεπλάκησαν σε αυτή την οργανωτικά άρτια διοργάνωση. Η φιλοξενία για τα σκάφη που κατέπλευσαν στο Μεσολόγγι την Παρασκευή υπήρξε άψογη από τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου που διοργάνωσε δεξίωση στις εγκαταστάσεις του ομίλου, όπου πληρώματα και διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωριστούν

Διαβάστε περισσότερα...
 
01.06.15

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Νικόλαος Λ. Μωραιτης*                      

Με τις επίκαιρες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, προδιαγράφεται μια νέα κατάσταση για το μέλλον, και για τους κίνδυνους που εγκυμονούν, προβλέπεται νέος ρόλος της Τουρκίας, που σχεδιάζει την επεκτατική της πολιτική σε γεωπολιτικά πλαίσια. Ποιά η θέση του Αιγαίου στην νέα νατοϊκή εκστρατεία για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της κατάστασης; ‘Ολοι μιλούν για μεγάλο Ισλαμικό Μέτωπο αγνώστων διαστάσεων, που φοβίζει όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά την Ευρώπη και την Ρωσία.  Σε τυχόν επικράτηση τέτοιου μετώπου, τα συμφέροντα της δύσης στον περσικό τίθενται σε άμεσο κίνδυνο, γιατί ο πλήρες έλεγχος των πετρελαίων θα περιέλθει στα χέρια εξτρεμιστών μουσουλμάνων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
31.05.15

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΤΗΣ

Ο ΚΙΟΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Κωνσταντίνος Γαλάτης γεννήθηκε στο Κιόνι και πατέρας του ήταν εύπορος διπλωμάτης και αδελφός του Φιλικού Νικόλαου Γαλάτη (1792-1819), που δολοφονήθηκε από τον Σπαρτιάτη οπλαρχηγό Παναγιώτη Δημητρόπουλο, μπροστά στα μάτια του Τσακάλωφ στην Ερμιόνη. Ο ίδιος είχε εγκατασταθεί αρχικά στη Βραϊλα της Ρουμανίας όπου ζούσε η οικογένειά του και αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και απέκτησε μεγάλη περιουσία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
30.05.15

ΈΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ – ΕΠΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΙΝΤΗΛΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. «Σύμφωνα με τη ρύθμιση του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη που αποτυπώνεται στη διάταξη της υποπαραγράφου Δ1 περ. 22 του πρώτου άρθρου του ν. 4254/2014, εφαρμόζονται για το νησί της Κεφαλονιάς, για τα εισοδήματα 2014 και 2015, οι φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν για τα μικρά νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
29.05.15

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σε συνεδρίαση  τo Σάββατο 30 Μαΐου και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 και ώρα  10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, στις Αλυκές Ποταμού, προς λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
28.05.15

Η MARTHA GRAHAM 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Πριν από 2 χρόνια, τα διεθνούς φήμης μπαλέτα Martha Graham, έπεσαν εξ ουρανού (ή μήπως όχι;) στην Ιθάκη και παρουσίασαν μια από τις καλύτερες καλλιτεχνικές παραστάσεις που έγιναν ποτέ στο νησί μας και το εννοώ αυτό. Μέχρις εδώ εξαιρετικά. Αλλά το τί έγινε πριν και κυρίως μετά, έχει και αυτό το ενδιαφέρον του, αν και όχι καλλιτεχνικό. Η τότε δημοτική (να την κάνει ο Θεός) αρχή, που έδειξε κατά την θητεία της το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τον πολιτισμό, μας είχε πεί διάφορα ωραία, όπως τα ακόλουθα: πως θα έρχονταν 3.000 (!!!!) επισκέπτες για να παρακολουθήσουν το event (sic), ότι τα μπαλέτα θα έκαναν την Ιθάκη κέντρο του μοντέρνου χορού στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, κάπου τέλος πάντων, ότι ο Δήμος Ιθάκης δεν θα επιβαρύνονταν ούτε ένα ευρώ για την εκδήλωση, ότι θα διαφημίζονταν το νησί μας, ότι θα έπεφταν χρήματα στην χειμαζόμενη από τότε αγορά, ότι, ότι, ότι....

Διαβάστε περισσότερα...
 
25.05.15

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ & ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Επιστολή προς την βουλευτή Κεφ/νιας & Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου  απέστειλε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Γερ. Στανίτσας και ζητάει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015 στα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη και τις φοροελαφρύνσεις σύμφωνα με τις υπάρχουσες διατάξεις και για το νησί της Ιθάκης για το 2015. Ας δούμε ολόκληρη τη επιστολή. «Αξιότιμη κ. βουλευτή, Λόγω των καταστροφών και των έκτακτων αναγκών που επέφεραν οι σεισμοί της 26-1-2014 και αυτοί που ακολούθησαν, τα ακίνητα της νήσου Κεφ/νιας το έτος 2014 απαλλάχτηκαν από τον ΕΝΦΙΑ. Για τους ίδιους λόγους επιβλήθηκαν φοροελαφρύνσεις στη νήσο Κεφαλονιά για τα έτη 2014 και 2015.

Διαβάστε περισσότερα...
 
25.05.15
 
21.05.15

ΕΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Γιώργος Παξινός: Βρήκε την «Ιθάκη» του κατακτώντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ: ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ «ΙΘΑΚΗ» ΤΟΥ

ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Το εκπληκτικό με τον διακεκριμένο έλληνα ομογενή καθηγητή Ψυχολογίας του Ινστιτούτου Ιατρικών Μελετών «Prince of Walles» του πανεπιστημίου της Νέας Ουαλίας στο Σίδνεϊ και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργο Παξινό, είναι ότι η ζωή του, από τη στιγμή που γεννήθηκε, είναι χαραγμένη πάνω σε έναν χάρτη. Πιτσιρικάς στην πατρίδα του την Ιθάκη ονειρευόταν να γίνει καπετάνιος για να οργώνει τις θάλασσες και χάραζε ρότα πάνω σε έναν χάρτη, για να καταλήξει, το 1973, ακολουθώντας τη ρότα της ζωής του, στο Πανεπιστήμιο του Νew South Wales στο Sydney ( έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς τα Πανεπιστήμια Berkeley στην Καλιφόρνια, McGill στον Καναδά και Yale) να χαράζει χάρτες για να "οργώνει" τα άδυτα του ανθρώπινου εγκέφαλου. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
20.05.15
Hellenic Seaplanes: Δρομολόγια προς Κεφαλονιά - Ιθάκη από τις αρχές του 2016

HELLENIC SEAPLANES: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2016

Υδατοδρόμια επιθυμεί να κατασκευάσει η Hellenic Seaplanes σε Κεφαλονιά και Ιθάκη ώστε από τις αρχές του 2016 να ξεκινήσουν τα δρομολόγια προς τα δύο νησιά του Ιονίου. Μάλιστα η διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να ορισθούν τα τελικά σημεία των υδατοδρομίων στα δύο νησιά πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση αλλά και τον έτερο δήμαρχο Ιθάκης κ. Στανίτσα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 12 - 22 από 117
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2