Modulus SA
Σχόλια
ΚΡΟΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ
05.06.15

ΚΡΟΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ    

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι του Φόρουμ, Αποφάσισα να σας γράψω την παρούσα, ύστερα από πολλή περίσκεψη και περισυλλογή, για να σας θέσω τα κάτωθι: Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά.  Δεν θα μπω σε λεπτομέριες, αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεξέλεκτη λαθρομετανάστευση, με το μελλοντικό δημογραφικό πρόβλημα, που έχει να κάνει και με το μεγάλο παιχνίδι για τον έλεγχο της Ευρώπης. Το σχέδιο είναι να κατοικηθούν νησιά και νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου από τις ροές των λαθρομεταναστών που οργανώνει η Τουρκία με την βοήθεια ομάδας διεθνών συμφερόντων.  Έτσι η κατάκτηση διά μέσου μετανάστευσης έχει μπεί σε σχέδιο.  Όλοι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των εθνικών μας θεμάτων, και ιδιαιτέρως του Αιγαίου, ήταν η αιτία να δημιουργηθεί η ιστορία των γκρίζων ζωνών στις νησίδες του Ελληνικού Αρχιπελάγους με την στημένη κρίση στα Ίμια.

Τελευταία ανανέωση ( 05.06.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ
05.06.15

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ

ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Νικόλαος Λ. Μωραίτης*

Οι οικονομική πολιτική που υποστηρίζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΕ περισσότερο συντελεί στη δημιουργία της φτώχιας και λιγότερο στην επίλυσή της.  Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα, όμως ας εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας σε ένα: Στα Προγράμματα Δομικών Διορθρωτικών Αλλαγών Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει τα δικά του ισχυρά και επικίνδυνα εργαλεία: Τα Προγράμματα Δομικών Διαρθρωτικών Αλλαγών (ΔΔΑ). Αυτές οι ύποπτες πολιτικές έχουν σχεδιαστεί για την άμεση αναδιάταξη όλων των εθνικών οικονομιών προκειμένου να προσαρμόζονται πλήρως σε όλες τις άλλες χώρες και να αποδεσμεύουν την ιδεολογία του εμπορίου. Αυτές οι αναπροσαρμογές απαιτούνται μέσα από διαδικασίες ρουτίνας από την το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν συμφωνήσουν να δανείσουν  χρήματα ακόμα και στις πιο φτωχές χώρες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ
01.06.15

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Νικόλαος Λ. Μωραιτης*                      

Με τις επίκαιρες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, προδιαγράφεται μια νέα κατάσταση για το μέλλον, και για τους κίνδυνους που εγκυμονούν, προβλέπεται νέος ρόλος της Τουρκίας, που σχεδιάζει την επεκτατική της πολιτική σε γεωπολιτικά πλαίσια. Ποιά η θέση του Αιγαίου στην νέα νατοϊκή εκστρατεία για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της κατάστασης; ‘Ολοι μιλούν για μεγάλο Ισλαμικό Μέτωπο αγνώστων διαστάσεων, που φοβίζει όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά την Ευρώπη και την Ρωσία.  Σε τυχόν επικράτηση τέτοιου μετώπου, τα συμφέροντα της δύσης στον περσικό τίθενται σε άμεσο κίνδυνο, γιατί ο πλήρες έλεγχος των πετρελαίων θα περιέλθει στα χέρια εξτρεμιστών μουσουλμάνων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
13.05.15

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μια πιο προσωπική άποψη στα οφέλη

που μπορεί να προκύψουν για τη σχολική ζωή

Προσπαθώντας να βάλω σε τάξη την γενικότερη ακαταστασία μου, αφού δεν αντέχει μάλλον κανείς από τους οικείους την εικόνα που παρουσιάζει το γραφείο μου τον τελευταίο καιρό, έπεσα πάνω σε κάτι που με πήγε πίσω περίπου δέκα χρόνια. Ήταν κάπου εκεί κρυμμένες κυριολεκτικά κάτω από το ποικιλότροπα ασήκωτο βάρος εγκυκλίων και προκηρύξεων ένα μικρό θα 'λεγα πακετάκι συρραμμένων σελίδων και στο υποτυπώδες εξώφυλλο «φιγουράριζε» ένας διαφορετικός από τα συνηθισμένα τίτλος: «Οι μύθοι της Ιθάκης».

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20.03.15

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία

είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας» (Αλ. Αϊνστάιν)

του Σπύρου Μπούα

Η αλήθεια είναι η αναγνώριση ύπαρξης μιας κατάστασης, η πραγματικότητα ενός γεγονότος. Ως αλήθεια δεχόμαστε αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα, μόνο που ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την πραγματικότητα και εκτιμάει διαφορετικά τις καταστάσεις. Η αλήθεια για τον καθένα είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο ίδιος. Η πραγματικότητα αυτή καθορίζεται από όσα αισθάνεται και πιστεύει, ανάλογα με την κουλτούρα του, την ιδεολογία του, τις πολιτικές του θέσεις, τις ιδεοληψίες του ίσως, τις εμπειρίες του και τις αναφορές του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!
22.02.15

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ

ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Προς τους καλοθελητές κάθε αποχρώσεως και κατευθύνσεως που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως παράταση του μνημονίου την χθεσινή συμφωνία, αφού τους εκφράσουμε την συμπάθεια μας, για το δικαιολογημένος άγχος τους μιας και κάθε επιτυχία της κυβέρνησης αποτελεί για αυτούς ένα ακόμη βήμα προς τη λήθη της ιστορίας, είναι χρήσιμο να τους τονίσουμε μερικά σημεία που τεχνηέντως φροντίζουν να ξεχάσουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥΣ!!!!
18.02.15

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥΣ!!!!

Έχουν περάσει μόλις 22 μέρες από τις εκλογές της 25ης του Γενάρη και είναι σαν να έχει γίνει ο χρόνος συμπυκνωμένος ως ζαχαρούχο γάλα Βλάχας. Τόσα πολλά γεγονότα, τόσες εικόνες που οι περισσότεροι ούτε τις φανταζόμαστε. Και εμείς που τις ελπίζαμε, τις ψιλοβλέπουμε μπροστά μας και χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε για τους φίλους μας που δεν μας πιστεύανε και τώρα έχουν γίνει πιο φανατικοί από εμάς. Χαιρόμαστε για την πολιτική που πήρε μετά από πολλά χρόνια επίπλαστης ευμάρειας και ωχαδελφισμού και πάλι την θέση που πάντα έπρεπε να έχει στη ζωή μας. Χαιρόμαστε για τα χαρούμενα πρόσωπα που συναντάμε και που μας λένε «φτάνει και μόνο που κερδίσαμε λίγο από την χαμένη αξιοπρέπειά μας».

Διαβάστε περισσότερα...
 
… ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ
06.02.15

… ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ

... δεν ψήφισα ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι αλήθεια.

… όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι οι επιλογές μου δεν βρίσκονται εκεί... ούτε βέβαια ΑΝ.ΕΛ..

... πολύ πιθανά οι καταβολές να με έχουν εγκλωβίσει σε ένα χώρο αριστερού συντηρητισμού, από τον οποίο θα περάσει αρκετός χρόνος για να απεξαρτηθώ... ας είναι, δεν είναι το θέμα μας αυτό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΡΚΙΣΟΥ!!!!
28.01.15

ΟΡΚΙΣΟΥ!!!!

Εδώ και χρόνια, λέμε και ξαναλέμε αλλά δεν μας άκουε σχεδόν κανείς, πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση η θρησκευτική ορκωμοσία κατά την ανάληψη ενός δημόσιου ή δημοτικού αξιώματος με αυτή καθ’ αυτή την τήρηση των κανόνων εντιμότητας και ευπρέπειας που συνάδουν με το αιρετό αξίωμα. Έχουν βάλει το χεράκι τους στο Ευαγγέλιο ή στον ώμο του έμπροσθεν αυτών ευρισκόμενου συνορκιζόμενου πλείστοι όσοι επίορκοι, ών ουκ έστιν αριθμός. Και έχουν ομώσει στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος τέρατα απιστίας στην κυριολεξία και με την βούλα της Δικαιοσύνης. Ποιόν να πρωτοθυμηθούμε; Τον παρ’ ολίγο πρωθυπουργό Άκη; Το παιδί του λαού Τάσο Μαντέλη; Τον Σμπώκο; Τον Κουτσόγιωργα στο απώτερο παρελθόν; Τους Χουνταίους που είχαν μάλιστα κάνει και σλόγκαν το μεταξικό «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
21.01.15

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ

ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός η θέση της ΑΝ.Α.Σ.Α ότι δρόμος για την ικανοποίηση των μη προνομιούχων πολιτών του Ιονίου άνοιξε με την νίκη της 25ης Μαΐου 2014 αλλά θα γίνει ασφαλής και βατός όταν επέλθει η γενικότερη πολιτική ανατροπή απέναντι στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πρακτικές. Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αποτελούν σταθμό και ορόσημο για το νέο φωτεινό μέλλον που πλησιάζει. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρεμβαίνει στην συγκυρία και κάνει αισθητή την παρουσία της σε τρία επίπεδα και οκτώ σημεία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ….
09.01.15

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ….

Επιτέλους ατμόσφαιρα προεκλογική. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε. Κόμματα, πολιτικοί, ΜΜΕ, ψηφοφόροι. Μηχανισμοί ελεεινής προπαγάνδας, κυρίαρχη τηλεοπτική παντοδυναμία –απότοκος διαπλοκής και διαφθοράς-, εξουσιαστική αλαζονεία, εξαγορά πληροφόρησης και συνειδήσεων. Έρχονται, έρχονται!!! Εκμεταλλευτής της εξουσίας, διαχρονικοί υπηρέτες του ξεπουλήματος  της Ελληνικής αξιοπρέπειας (;), υποτελείς ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Έρχονται, έρχονται!!! Οι χτεσινοί συνεργάτες εκείνων που ιδιοποιήθηκαν το δημόσιο χρήμα, εκείνων που υπερασπίστηκαν το βρώμικο πλουτισμό των κομματικά ημετέρων, που υποκατέστησαν την κοινωνική ανάγκη με την κομματική απληστία, που χρησιμοποίησαν την εξουσία για τον εκβιασμό των πολιτών, που χωρίς ποτέ να εργαστούν αναρριχήθηκαν σε ύπατα δημόσια αξιώματα, «μπερδεύοντας» το νόμιμο με το ηθικά μη επιτρεπτό. Έρχονται, έρχονται!!!

Τελευταία ανανέωση ( 09.01.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
31.12.14

ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Εδώ και καμιά εικοσαριά μέρες οι Συριανοί και λοιποί Κυκλαδιτες νησιώτες μαζεύτηκαν αυθόρμητα στους ντόκους των νησιών τους, να χαιρετίσουν το "Βlue Star Ithaki" που πραγματοποιούσε το τελευταίο δρομολόγιο του στα Κυκλαδονήσια πριν φύγει για Καναδά.Στα βουρκωμένα μάτια του πλήθους, εγώ και όλη η Ελλάδα, είδαμε τη σκιά της απώλειας, στα σκυμμένα κεφάλια, τη σκυθρωπή παραδοχή ότι δεν αξίζει πια ο Έλληνας επιβάτης, την εποχή της κρίσης, ένα καλό καράβι... Στο γιατί ο καθένας θα δώσει την απάντηση σύντομα....

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ή ITHAΚISTAΣ;
13.10.14

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ή ITHAΚISTAΣ;

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 10-10-2014, συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης ομάδας εθελοντών (με μητρώο) στον Δήμο Ιθάκης. Ήμουν απ' αυτούς που δεν το ψήφισαν, μαζί με τον Σπύρο Μπούα και τον Νώντα Μαυροκέφαλο. Αν μπει κανείς στον κόπο να δει το σχετικό βιντεοσκοπημένο κομμάτι στο Vimeo θα καταλάβει τους λόγους της αρνητικής μας ψήφου. Όμως διάβασα και σχετική ανάρτηση περί του αντιθέτου, που ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί πως η άρνησή μας εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και επιδιώξεις!!! Μάλιστα η ανάρτηση αυτή έγινε από πρόσωπο που δεν ήταν την ώρα της συζήτησης παρών (παρούσα) στην αίθουσα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΕΡΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ…
13.10.14

ΠΕΡΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ…

Επειδή μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. αναρτήθηκαν πολλές ενστάσεις σε σχέση με την αρνητική ψήφο που έδωσαν οι αριστερές παρατάξεις (Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών και Λαϊκή Συσπείρωση) στην πρόταση της συμπολίτευσης περί δημιουργίας εθελοντικής ομάδας εργασίας θέλω να καταθέσω μερικές σκέψεις οι οποίες τίθενται στη κρίση όλων. Ο εθελοντισμός είναι αυθόρμητη, ενσυνείδητη πράξη ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να προφέρουν ανιδιοτελώς στη κοινωνία γιατί αυτό τους επιβάλλει η συνείδηση τους, οι αξίες τους, οι αρχές τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
12.10.14

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ!

Το έρεισμα για αυτό τον προβληματισμό μου έδωσε η άρνηση των αριστερών παρατάξεων Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης Πολιτών και Λαϊκής Συσπείρωσης και ο προβληματισμός κάποιων Ιθακήσιων φίλων ότι ο Δήμος Ιθάκης δεν θα προσλαμβάνει τους εκτάκτους εργαζόμενους που κατά καιρούς χρησιμοποιεί! Ο εθελοντισμός έχει εγγενή πολιτική φύση Αντλεί τα ερείσματά του από την κατάσταση στον Τρίτο Κόσμο, την Οικολογία, τις Μειονότητες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Γνωρίζουμε ότι με τον καιρό, ο εθελοντισμός έγινε η χαρά του καπιταλιστή, ένας παράδεισος ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με το άλλοθι της ενεργής συμμετοχής του πολίτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ
08.10.14

ΟΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ

Του Χριστόδουλου Ι. Στεφανάδη

Όπως αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου, σε ένα νησί κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, και συγκεκριμένα της Τυνησίας, κατοικούσαν οι Λωτοφάγοι. Οι Λωτοφάγοι ήταν ένας φιλόξενος και ειρηνικός λαός. Στο νησί τους ήταν διαδεδομένο ευρύτατα ένα φυτό, ο λωτός. Τα άνθη και οι καρποί του ήταν η κύρια τροφή των κατοίκων αυτού του νησιού και θεωρούνταν σαν ναρκωτικό που προκαλούσε απάθεια και λήθη. Σε αυτό το εξωτικό νησί έφτασε και ο πολυμήχανος Οδυσσέας κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του στην αναζήτηση της Ιθάκης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΤΟ ΘΙΑΚΙ
30.07.14

ΣΤΟ ΘΙΑΚΙ

Αυτό το νησί κάθε χρόνο απομακρύνεται όλο και πιο πολύ. Πλοίο από Πάτρα δεν έχει πια. Μια μέρα ολόκληρη την τρως στο ταξίδι. Είτε πας από Κυλλήνη είτε από Αστακό. Κι αν πας από Κυλλήνη, φτάνεις μετά τα μεσάνυχτα σε ένα λιμάνι που δεν έχει τίποτα άλλο παρά μια καντίνα, ένα στέγαστρο και ολόγυρα πυκνοφυτεμένους λόφους και καταγάλανα ακρογιάλια. Λεωφορείο για το Βαθύ ή οπουδήποτε δεν έχει. Πρέπει να τρέξεις από το πλοίο να αρπάξεις ένα ταξί, αλλιώς θα περιμένεις τη δεύτερη γύρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 22 από 532
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2