Modulus SA
Αρχική Σελίδα arrow Πολιτικά
Πολιτικά
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ
12.06.15

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ & ΡΟΔΟ

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη διάκριση των νησιών όπου ισχύει το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ εκφράζουν, με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, επτά φορείς που εκπροσωπούν ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων και επιχειρήσεων εστίασης σε νησιά του Ιονίου. Πρόκειται για τις Ενώσεις Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Κέρκυρας, τις ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Ζακύνθου και τον Σύλλογο Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 151ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
18.05.15

Παλιά αφίσα για την πεντηκονταετηρίδα της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 151ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Πέμπτη,  21η Μαΐου 2015, Ώρα  10:30 Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό. Ώρα  11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων από τις Τοπικές Αρχές, τα Σχολεία,        τα Πολιτικά Κόμματα και Σωματεία. Ώρα  11:30  Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τoν Οικονομολόγο  κ. Δημοσθένη Συρμή. Μαθητική παρέλαση, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Κοινωφελούς Ομίλου Ιθάκης. Μετά την παρέλαση τμήμα του συλλόγου «Χαρίλαος Τσιγώνιας» θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς στον παραλιακό δρόμο της κεντρικής πλατείας.

Ο Έπαρχος Ιθάκης ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ  

 
ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
09.05.15

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ

ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Τη δυνατότητα στους Δήμους να υλοποιούν μέρος των έργων τοπικής κλίμακας, μέσω του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού, θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Βούτσης και πρόκειται και την Πέμπτη να ενημερώσει σχετικώς στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική. Χαρακτήρισε μάλιστα «αγκάθι» την εκκρεμότητα του αιτήματος των Δήμων για μοίρασμα των έργων μέσω του ΕΣΠΑ, δεδομένου πως μέχρι σήμερα, οι περιφέρειες «είναι αυτές που είναι υπόλογες σε σχέση με τα έργα του ΕΣΠΑ». «Θέλουν ένα κομμάτι, αυτόνομο και αυτό μπορεί να γίνει και θα το εξαγγείλω, εφόσον αφορά σε έργα τοπικής κλίμακας που εντάσσονται σε περιφερειακό σχεδιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
08.05.15

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η Κ.Ο.Β. Ιθάκης του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με τη συμπλήρωση

70 χρόνων από την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,

την Κυριακή 10/5  στις 19.30 στο Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης

Θα μιλήσει το μέλος της Τ.Ε Κεφ/νιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ Νώντας Μαυροκέφαλος

Θα προηγηθεί κατάθεση στεφανιού στο μνημείο Εθν. Αντίστασης

(έξω από το γραφείο του ΚΚΕ) και θα ακολουθήσει προβολή DVD.

ΚΟΒ ΙΘΑΚΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.15 )
 
ΒΟΥΤΣΗΣ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 380 ΟΙ ΔΗΜΟΙ
07.05.15

ΒΟΥΤΣΗΣ:  ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 380 ΟΙ ΔΗΜΟΙ – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΣΕ ΕΣΠΑ, ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ

Αύξηση του αριθμού των δήμων έως 380 σε πρώτη φάση προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες περιπτώσεις κυρίως ορεινών και νησιωτικών δήμων, προανήγγειλε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης. Επανέλαβε, δε, ότι «δεν έχει προκύψει να πάμε μαζικά σε 1000». «Η συζήτηση για το χωροταξικό δεν πρόκειται να ανοίξει από την αρχή  αλλά είναι προφανές ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε νησιωτικούς δήμους και σε ορεινούς δήμους – κάτι που μπορεί να σημαίνει επί παραδείγματι ότι 325 μπορεί να γίνουν 380 ενδεχομένως στο τέλος της συζήτησης της Υποεπιτροπής – αλλά θα αφορούν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70€ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
29.04.15

ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!!!

Με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα διενεργούνται οι συναλλαγές –πιθανότατα από φέτος το καλοκαίρι- στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Αρχικά θα τεθεί πληθυσμιακό κριτήριο. Έτσι, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε 25 νησιά ο πληθυσμός των οποίων ξεπερνάει τους 3.000 κατοίκους. Έτσι, το μέτρο, εκτός από τα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Λέσβο, Κω και Ζάκυνθο) θα αγγίξει και μικρότερα νησιά όπως ο Πόρος, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα, η Ιθάκη και η Σύμη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!
21.04.15

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου και ώρα 18.00 στο χώρο του ΚΑΠΗ, εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης μετά το ψήφισμα της ΚΕΔΕ εν όψει της ΠΝΠ της κυβέρνησης για την «αφαίμαξη» των αποθεματικών των Δήμων. Ας δούμε το ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ της Κ.Ε.Δ.Ε. «Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, συνεδρίασε σήμερα, 21/04/2015, εκτάκτως για να συζητήσει το ζήτημα της ΠΝΠ με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, παρουσία του Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, Προέδρων των Π.Ε.Δ. και Δημάρχων, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

Τελευταία ανανέωση ( 21.04.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
05.02.15

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Αλλαγές στον «Καλλικράτη» προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Όπως είπε ο κ. Βούτσης, στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (03/02/2015), οι αλλαγές στις οποίες προτίθεται η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει, θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων. Τα μέλη της ΚΕΔΕ ανέπτυξαν στον κ. Βούτση τα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ή Η ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ;
30.01.15

ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ή Η ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ;

Μετά από ένα μήνα αναμονής του τελικού πορίσματος και την απόδοση ευθυνών το Δ.Σ του Σ.Ι.Ν αναρωτιέται, καταγγέλλει και απαιτεί: Το Δ.Σ του Συλλόγου Ιθακησίων Ναυτικών, με αφορμή την τραγωδία – έγκλημα του πλοίου «NORMAN ATLANTIC» της εταιρείας «VISEMAR di Navigazione S.R.I.» - ναυλωμένο από την εταιρεία «ANEK A.E.» - καταγγέλλει πως πίσω της βρίσκεται το κυνήγι του  κέρδους των εφοπλιστών και η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα τους. Στη βάση της πείρας που έχει συγκεντρωθεί από τα προηγούμενα ναυτικά εγκλήματα το Δ.Σ. του Σ.Ι.Ν. στηρίζει τον αγώνα των Ταξικών Ναυτεργατικών Σωματείων για τα ζητήματα της ασφάλειας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ... ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ
29.01.15

ΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ... ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Σταματείστε να μετράτε τους σταυρούς και χωνέψτε την ουσία του αποτελέσματος των εκλογών στο νησί μας:  Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου  ήταν η νίκη του Ηθους και της Αξιοπρέπειας, ήταν η νίκη της περήφανης Κεφαλονίτικης ψυχής που "τσαλαπατήθηκε" από τη δημοτική αρχή,  τον Μάιο του 2014 στα συντρίμια της Παλικής! ! Με αργούς ρυθμούς, είναι η αλήθεια, η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δημοσιεύει τους σταυρούς των υποψηφίων. Με εξαίρεση τους υποψήφιους των δύο πρώτων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που έχουν ανακοινωθεί οι σταυροί και στα 125 τμήματα, για τους υποψήφιους των άλλων κομμάτων η δημοσίευση των σταυρών αργεί, άγνωστο για ποιους λόγους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
28.01.15

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/s960x960/10548307_922648287753527_5644726740674956583_o.jpg

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Το  εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ήταν μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου αφού είναι ο πρώτος βουλευτής του νομού (και μάλιστα γυναίκα)  που μετά την μεταπολίτευση εκλέγεται για τρεις συνεχόμενες φορές (πριν την μεταπολίτευση πρέπει να είχε εκλεγεί τρεις φορές ο Βαγγέλης Δενδρινός δίχως όμως να είμαστε και σίγουροι για αυτό). Ταυτόχρονα -ειδικά για την Κεφαλονιά- ήταν μια ηχηρή αποτυχία της ηγετικής ομάδας του Δημοτικού Μεγάρου και προσωπικά των κορυφαίων στελεχών της, του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, του αναπληρωτή Δημάρχου Διονύση Λυκούδη ,αδελφού του υποψηφίου της ΝΔ Χαράλαμπου, αλλά και όλων των αντιδημάρχων και ειδικότερα του αντιδημάρχου Σπύρου Ματιάτου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
27.01.15

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίζονται τα μέλη της νέας κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης άρχισε με τον θρησκευτικό όρκο τον οποίο έδωσαν οι Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ελενα Κουντουρά, Γιάννης Πανούσης, Παναγιώτης Σγουρίδης, Δημήτρης Μάρδας. Τον θρησκευτικό όρκο ακολούθησε ο πολιτικός όρκος για τα υπόλοιπα μέλη της νέας κυβέρνησης

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 17 από 1274
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2