Modulus SA
Αρχική Σελίδα arrow Κεφαλονιά
Κεφαλονιά
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
29.05.15

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σε συνεδρίαση  τo Σάββατο 30 Μαΐου και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 και ώρα  10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, στις Αλυκές Ποταμού, προς λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ
07.05.15

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων  Νήσων. Το  Π.Σ κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Τράπεζα της Ελλάδας και προχώρησε στον ορισμό υπολόγων των τραπεζικών λογ/σμων. Κατά την τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  επανέλαβε ότι «η κατάθεση των διαθεσίμων, σύμφωνα με την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, είναι ένα μέτρο προσωρινό  και έκτακτο ενώ δίνεται η δυνατότητα στους εκπροσώπους της Π.Α. και Τ.Α. να εκταμιεύσουν μέρος του ποσού εφόσον υπάρξει ανάγκη». 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ
23.04.15

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ!!

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, τόσο σε γενικό επίπεδο στην ΠΙΝ, όσο και συγκεκριμένα, σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. «Κύριε περιφερειάρχη. Σας είναι ήδη γνωστή και από άλλες ερωτήσεις μας και συνεχείς παρεμβάσεις μας, η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας σε όλη την περιφέρεια και εν προκειμένω στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις δομές και μονάδες υγείας (Γ.Ν.Νοσοκομείο, ΚΥ, ΕΚΑΒ κλπ) είναι η έλλειψη  προσωπικού, οικονομικών πόρων, βασικών μέσων και αναλωσίμων, κ.α.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΣ
18.04.15

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.!!!

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 165 παρ.1&2, αρ.282 παρ.16, και αρ.167-169 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε σε συνεδρίαση το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 09:30 στην αίθουσα Αντιόχου Ευαγγελάτου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», προς λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΑΚ
06.04.15

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΑΚΟΣ- ΣΑΜΗ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΡΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν τα παιχνίδια με την ασφάλεια των μαθητών

Σύγχρονες – ασφαλείς - δημόσιες συγκοινωνίες

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τους απαράδεκτους όρους στις συνθήκες μεταφοράς των μαθητών που επέστεφαν από εκδρομή στις 5 Απρίλη, με το πλοίο που εκτελεί το βραδινό δρομολόγιο Αστακός – Σάμη. Συγκεκριμένα 34 μαθητές του Γενικού Λυκείου Κεραμειών και 22 του Γυμνασίου Σάμης, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, αντιμετώπισαν το εξής απαράδεκτο φαινόμενο:

Διαβάστε περισσότερα...
 
«ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ… »
20.03.15

«ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ… »

Με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Ναυτιλίας Θoδωρή Δρίτσα με το δήμαρχο Διονύση Στανίτσα που όπως γράφει η ανακοίνωση «επιβεβαιώθηκε ότι από 03.04.2015 το F/B KEFALONIA θα διανυκτερεύει στο Βαθύ απ΄ όπου θα εκτελεί το δρομολόγιο προς Πόρο - Κυλλήνη. Ακόμη ο υπουργός δεσμεύτηκε: α. Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. β. Την άμεση εξέταση της επαναλειτουργίας της γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα», κάνω τις ακόλουθες σκέψεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ
20.03.15

H ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Την Τετάρτη 18/3/15 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέμβαση του ΕΚΚΙ στην Ιθάκη για το σοβαρό ζήτημα της απομόνωσης του νησιού, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Τοπικής Διοίκησης που πιστά υλοποιούν την φιλοεφποπλιστική πολιτική της Ε.Ε, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Για συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΕΚΚΙ είχαν πάρει απόφαση και συμμετείχαν: η ΕΛΜΕ-ΚΙ, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Σύλλογος Ναυτικών Ιθάκης. Εκ μέρους των ταξικών ναυτεργατικών Σωματείων υπήρχε εκπρόσωπος των  ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Π.Σ. «ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ»
24.02.15

Π.Σ. «ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ»

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί  στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Το Π.Σ ενέκρινε κατά πλειοψηφία και με τις τροποποιήσεις της μειοψηφίας την εφαρμογή του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους στα Ιόνια Νησιά» που  απευθύνεται στους πολίτες και τα νοικοκυριά της ΠΙΝ που έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης. Κατά ψήφισε η παράταξη ΛΑ.ΣΥ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
20.02.15

ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει το Σάββατο 21/2 στις 11:00 το πρωί  στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη και τέσσερις επερωτήσεις. Συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
08.02.15

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδρίασε το Σάββατο το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στις Αλυκές Ποταμού το Π.Σ. Ιονίων Νήσων. Στην αρχή έγινε ενημέρωση από τον περιφερειάρχη για παλιά δικαστήρια και ΝΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια των επερωτήσεων ο περιφερειάρχης  αναφέρθηκε στις εργασίες που πραγματοποιούνται  στο παλιό δικαστικό μέγαρο προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες  της ΠΙΝ, αλλά και στα προβλήματα στο τείχος του ΝΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η πράξη παραχώρησης  του κτιρίου των παλιών δικαστηρίων  για 20 χρόνια δεν ευνοεί τα συμφέροντα της περιφέρειας καθώς  μόνο για τα 10 πρώτα δεν θα υπάρχει μίσθωμα. Σύμφωνα με το Θ. Γαλιατσάτο θα πρέπει η περιφέρεια να επιδιώξει  σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών να υπάρξει διόρθωση της πράξης παραχώρησης με την πρόταση το κτίριο να παραχωρηθεί για τουλάχιστον 50 χρόνια χωρίς μίσθωμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ - ΣΑΜΗ - ΙΘΑΚΗ
06.02.15

Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ - ΣΑΜΗ - ΙΘΑΚΗ

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μετά την συνάντηση του κ. Περιφερειάρχη με τον  αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, για το φλέγον θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, μας προκαλεί κάποιες απορίες: - Γιατί σε τόσο κρίσιμο τοπικό ζήτημα, προτάχθηκε το πρόσωπο του κ. Περιφερειάρχη, ενώ η κ. Βουλευτής,  τοπικά αρμοδιότερη και με μεγαλύτερο θεσμικό κύρος, απλώς «παρευρέθη»; - Γιατί ένα τόσο ειδικό ζήτημα,  για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ετέθη στον κ. Υπουργό σε συνδυασμό με  «τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη τακτικών δρομολογίων στις γραμμές Κέρκυρα –Ηγουμενίτσα-Παξοί και Κέρκυρα-Διαπόντια»; - Γιατί δεν ενημερώθηκαν, για να παραστούν στην συνάντηση, φορείς από τις κυρίως πληττόμενες περιοχές της Ιθάκης, της Σάμης και του Ληξουρίου, αλλά «παρευρέθη» μόνο ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά;

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
05.02.15
Συνεδριάζει το Περιφερειακό  Συμβούλιο στη Κέρκυρα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Φεβρουαρίου 2015 στις 10 το πρωί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην αίθουσα συνεδριάσεων της   Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, στις Αλυκές Ποταμού. Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Σαββάτου περιλαμβάνει 8 θέματα και 6 επερωτήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 17 από 1267
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2