Modulus SA
Ιθάκη
ΈΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
30.05.15

ΈΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ – ΕΠΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΙΝΤΗΛΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. «Σύμφωνα με τη ρύθμιση του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη που αποτυπώνεται στη διάταξη της υποπαραγράφου Δ1 περ. 22 του πρώτου άρθρου του ν. 4254/2014, εφαρμόζονται για το νησί της Κεφαλονιάς, για τα εισοδήματα 2014 και 2015, οι φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν για τα μικρά νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η MARTHA GRAHAM 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...
28.05.15

Η MARTHA GRAHAM 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Πριν από 2 χρόνια, τα διεθνούς φήμης μπαλέτα Martha Graham, έπεσαν εξ ουρανού (ή μήπως όχι;) στην Ιθάκη και παρουσίασαν μια από τις καλύτερες καλλιτεχνικές παραστάσεις που έγιναν ποτέ στο νησί μας και το εννοώ αυτό. Μέχρις εδώ εξαιρετικά. Αλλά το τί έγινε πριν και κυρίως μετά, έχει και αυτό το ενδιαφέρον του, αν και όχι καλλιτεχνικό. Η τότε δημοτική (να την κάνει ο Θεός) αρχή, που έδειξε κατά την θητεία της το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τον πολιτισμό, μας είχε πεί διάφορα ωραία, όπως τα ακόλουθα: πως θα έρχονταν 3.000 (!!!!) επισκέπτες για να παρακολουθήσουν το event (sic), ότι τα μπαλέτα θα έκαναν την Ιθάκη κέντρο του μοντέρνου χορού στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, κάπου τέλος πάντων, ότι ο Δήμος Ιθάκης δεν θα επιβαρύνονταν ούτε ένα ευρώ για την εκδήλωση, ότι θα διαφημίζονταν το νησί μας, ότι θα έπεφταν χρήματα στην χειμαζόμενη από τότε αγορά, ότι, ότι, ότι....

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
25.05.15

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ & ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Επιστολή προς την βουλευτή Κεφ/νιας & Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου  απέστειλε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Γερ. Στανίτσας και ζητάει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015 στα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη και τις φοροελαφρύνσεις σύμφωνα με τις υπάρχουσες διατάξεις και για το νησί της Ιθάκης για το 2015. Ας δούμε ολόκληρη τη επιστολή. «Αξιότιμη κ. βουλευτή, Λόγω των καταστροφών και των έκτακτων αναγκών που επέφεραν οι σεισμοί της 26-1-2014 και αυτοί που ακολούθησαν, τα ακίνητα της νήσου Κεφ/νιας το έτος 2014 απαλλάχτηκαν από τον ΕΝΦΙΑ. Για τους ίδιους λόγους επιβλήθηκαν φοροελαφρύνσεις στη νήσο Κεφαλονιά για τα έτη 2014 και 2015.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
25.05.15

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ & ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Επιστολή προς την βουλευτή Κεφ/νιας & Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου  απέστειλε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Γερ. Στανίτσας και ζητάει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015 στα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη και τις φοροελαφρύνσεις σύμφωνα με τις υπάρχουσες διατάξεις και για το νησί της Ιθάκης για το 2015. Ας δούμε ολόκληρη τη επιστολή. «Αξιότιμη κ. βουλευτή, Λόγω των καταστροφών και των έκτακτων αναγκών που επέφεραν οι σεισμοί της 26-1-2014 και αυτοί που ακολούθησαν, τα ακίνητα της νήσου Κεφ/νιας το έτος 2014 απαλλάχτηκαν από τον ΕΝΦΙΑ. Για τους ίδιους λόγους επιβλήθηκαν φοροελαφρύνσεις στη νήσο Κεφαλονιά για τα έτη 2014 και 2015.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΑΤΡΑ
13.05.15

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΙΘΑΚΗΣ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΠΑΤΡΑΣ

Κίνδυνος να χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος χωρίς την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών με την Πάτρα. Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την ανάγκη επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ιθάκης και Κεφαλονιάς με την Πάτρα. Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει: Οι κοινωνίες των ως άνω περιοχών έχουν δεχθεί ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα από τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ιθάκης και Κεφαλονιάς με τη Πάτρα. Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή, από τη δεκαετία του 1960, είναι η μόνη που συνδέει την Ιθάκη και τη βόρεια Κεφαλονιά με την Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΚΥ ΙΘΑΚΗΣ
08.05.15

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΚΥ

ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Παναγιώτη ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Στανίτσας σχετικά με τη στελέχωση του Κ.Υ Ιθάκης και του Περιφερειακoύ Ιατρείου Σταυρού με στρατιωτικούς γιατρούς. «Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Σας γνωστοποιούμε ότι το Κέντρο Υγείας Ιθάκης καθώς και το Περιφερειακό Ιατρείο Σταυρού, βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης ελλείψει αγροτικών γιατρών και λοιπών άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, καθώς και παντελούς έλλειψης ιατρικών εφοδίων.

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
11η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΙΘΑΚΗΣ
02.05.15

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 11ης  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 και ώρα 17:30 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, θα πραγματοποιηθεί η 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 1.  Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης για παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Δήμου Iθάκης. (Εισήγηση: Δήμαρχος). 2.  Περί απευθείας εκμίσθωσης τμημάτων αιγιαλού και παραλίας για απλή χρήση σε όσους είναι ιδιοκτήτες όμορων ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής και σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από όμορους, για την δημοπρασία των εν λόγω χώρων. (Εισήγηση : Αντιδήμαρχος κ. Βερώνης).

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ
30.04.15

ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ

ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70€

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Γερ. Στανίτσας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών & Εθνικής Οικονομίας, τη Βουλευτή Κεφ/νιας & Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ζητάει να εξαιρεθεί η Ιθάκη από το νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί για υπαγωγή στο καθεστώς της αποκλειστικής χρήσης κάρτας για συναλλαγές άνω των «70» ευρώ. «Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Σας παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το αίτημά μας προκειμένου τα μικρά νησιά , όπως είναι η Ιθάκη, εξαιρεθούν από το νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί για υπαγωγή τους στο καθεστώς της αποκλειστικής χρήσης κάρτας για συναλλαγές άνω των «70» ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
27.04.15

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ!!!

Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας στην Ιθάκη και να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον τομέα της υγείας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιθάκης. Το νησί έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και από την άποψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης αλλά και από το γεγονός ότι οι μαθητές του ναυτικού ΕΠΑΛ πρακτικά αποκλείονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω της κατάργησης του εκεί εξεταστικού κέντρου. Οι εξελίξεις αυτές είναι αναμενόμενες αφού η υγεία, η παιδεία, η μετακίνηση αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
22.04.15

Η  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!!!!

Στα πλαίσια της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων ο Δήμος Ιθάκης υποδεικνύει στους επιχειρηματίες τα σημεία εναπόθεσης αυτών. • Στην περιοχή της Τ.Κ. Σταυρού οι επιχειρηματίες θα μεταφέρουν και θα εναποθέτουν τα απορρίμματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους κάδους που βρίσκονται στη θέση Σπηλιά. • Στην περιοχή της Τ.Κ. Κιονιού, στη θέση Λαγκάδι. • Στην περιοχή της Φρικών, στη θέση Κουρούκλη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ!
21.04.15

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ!!!!!

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενημερώνει τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας υπέγραψε ήδη την προκήρυξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη με την διαδικασία της κατά αποκλειστικότητα ανάθεσης. Με την ενέργεια αυτή και αμέσως μετά την δημοσίευση της ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία της γραμμής που δικαίως αποτελεί κύριο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των νησιών μας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει την προσπάθεια της για την δημιουργία ολοένα και καλύτερων συνθηκών στην επικοινωνία τόσο μεταξύ των νησιών της ίδιας της Περιφέρειας όσο και με την απέναντι ακτή.

 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
20.04.15

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης, διοργανώνεται την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, Λαϊκή Συνέλευση για τα οξυμένα προβλήματα του Κέντρου Υγείας.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 17 από 2006
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2