Modulus SA
Αρχική Σελίδα arrow Τουρισμός
Τουρισμός
SEAPLANES: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 2016
20.05.15
Hellenic Seaplanes: Δρομολόγια προς Κεφαλονιά - Ιθάκη από τις αρχές του 2016

HELLENIC SEAPLANES: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2016

Υδατοδρόμια επιθυμεί να κατασκευάσει η Hellenic Seaplanes σε Κεφαλονιά και Ιθάκη ώστε από τις αρχές του 2016 να ξεκινήσουν τα δρομολόγια προς τα δύο νησιά του Ιονίου. Μάλιστα η διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να ορισθούν τα τελικά σημεία των υδατοδρομίων στα δύο νησιά πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση αλλά και τον έτερο δήμαρχο Ιθάκης κ. Στανίτσα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 60% ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
16.05.15

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 60%

ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ευκαιρίες για χρηματοδοτικές ενισχύσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, δραστηριοτήτων με θαλάσσια σπορ και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού κρύβουν προγράμματα του ΕΣΠΑ σε νησιά, παραθαλάσσιες και παραθεριστικές περιοχές της χώρας. Οι επιδοτήσεις φτάνουν σε ποσοστό ακόμη και 60% για επενδυτικά προγράμματα ύψους μέχρι 700.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, αλιείς και αγρότες των περιοχών. Μπορούν να φτιάξουν μικρά ενοικιαζόμενα δωμάτια με δυναμικότητα το πολύ 40 κλινών, όσοι διαθέτουν τέτοια μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ενισχύσεις για ανακαίνιση. Επίσης δίνεται η δυνατότητα για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως ο αλιευτικός, ο καταδυτικός, ο ιστιοπλοϊκός και άλλα σπορ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»
15.05.15

ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟΥ «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

Ξεκινούν από αύριο 16/5 έως και 20/9 τα καλοκαιρινά δρομολόγια της kefalonianlines για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Τα κάτωθι δρομολόγια θα ισχύουν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΙΘΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΚΥΛΛΗΝΗ

Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο         06:30

·         Για το διάστημα από 10/07 έως 31/08 καθημερινώς εκτός Κυριακής

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ ΠΡΟΣ ΙΘΑΚΗ

Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή           22:00

·         Για το διάστημα από 10/07 έως 31/08 καθημερινώς εκτός Σαββάτου

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΑΣ: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
21.03.15

ΣΟΥΔΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΒΑΘΥ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ KAYAK

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΑΣ: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

«Κωπηλατώντας μόνος μέσα στο kayak, να πω ότι ίσως ένα τέτοιο εγχείρημα να φαίνεται μεγάλο και δύσκολο εάν το δει κάποιος στο σύνολο του, αλλά εάν αντιμετωπίσεις την κάθε μέρα ξεχωριστά και «σπάσεις» το εγχείρημα σε πολλά μικρά κομμάτια τότε γίνεται αυτόματα πιο εύκολο και το απολαμβάνεις...» και φυσικά όταν το τέλος αυτού του ταξιδιού είναι το λιμάνι της καρδιάς σου, η Ιθάκη σου να συμπληρώσουμε εμείς!!!! Αυτό ήταν το συμπέρασμα μετά από άπειρες ώρες σκέψεις του ενός σύγχρονου θαλασσοπόρου της εποχής μας του Γιώργου Λίλα. Ο Ιθακήσιος Γιώργος Λίλας ξεκίνησε ένα ταξίδι με kayak από το λιμάνι της Σούδας, της Κρήτης με προορισμό τη νησί του την Ιθάκη όπου έφτασε με τα από 12 μέρες… Και ευχαριστεί όλους όσους τον βοήθησαν και με υποστήριξαν στο ταξίδι αυτό. «Τις ώρες που είσαι χειμωνιάτικα βρεγμένος, μες το κρύο, σε ένα αντίσκηνο σαν τον κακομοίρη, είναι πραγματικά όμορφο και σου δίνει δύναμη να ξέρεις ότι σε σκέφτονται οι συμπατριώτες σου και όχι μόνο»

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΠΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΦΑΛΟΝ
17.02.15

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!!

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Aegean κ. κ. Βασιλάκη Ευτύχιο (Α/δρο Διοικητικού Συμβουλίου) και Σαδόπουλο Στέφανο ( Δ/ντή πωλήσεων). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν στοιχεία από την εταιρεία σχετικά με την επιβατική κίνηση από και προς το εσωτερικό και το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝ ΣΤΗΝ ΕΞΠΟΤΡΟΦ
03.02.15

 undefined

ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΝ ΣΤΗΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που ήταν και  τιμώμενη περιφέρεια,  στη 2η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 30/1 έως 2/2. Στην έκθεση συμμετείχαν  30 εκθέτες από τα νησιά του Ιονίου ενώ τα εγκαίνια  έκανε  ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος. Ο κος Γαλιατσάτος στην εναρκτήρια ομιλία του υπογράμμισε ότι  “είναι ίσως μια χρονική στιγμή που δεν θα βρούμε κανέναν σε αυτό τον τόπο που δεν πιστεύει ότι χρειάζεται μία βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση η οικονομία της χώρας μας και την ίδια στιγμή να μην σκέφτεται ότι η παραγωγική αυτή ανασυγκρότηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη μεγάλη συμμετοχή του πρωτογενούς τομέα, των προϊόντων της ελληνικής γης. Τι χρειάζονται οι παραγωγοί μας; Χρειάζονται τη δική μας στήριξη . Τη στήριξη της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης , την πληροφόρηση, την οικονομική βοήθεια, την προώθηση των προϊόντων. Είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να στηρίξουμε κάθε νέα προσπάθεια».

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 2015
12.01.15

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ 2015:

ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ

ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΟΤ

Εγκύκλιο εξέδωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε σχέση με τη διαδικασία αρμοδιότητας του για τη παροχή σύμφωνης γνώμης στα φετινά προγράμματα και στις ενέργειες τουριστικής προβολής των Περιφερειών και των Δήμων. Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Τελευταία ανανέωση ( 12.01.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
25.10.14

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝ Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ   

- ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ομιλία - παρέμβαση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός και Ανάπτυξη». «Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε και η προωθούμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η εποχικότητα στον τουρισμό είναι δεδομένη και μάλιστα με ισχυρές εξάρσεις του φαινομένου ανάμεσα στις ελληνικές περιφέρειες. Πρωταθλήτρια στην εποχικότητα , τόσο στις αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών, όσο στις διανυκτερεύσεις αλλά και στις δαπάνες που πραγματοποιούν ,είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου οι δείκτες αγγίζουν το 85% για το τετράμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου (cr4) και  το  95%  για το εξάμηνο Μαΐου- Οκτωβρίου (cr6).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ΝΑΥΑΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
23.09.14

Ο ΝΑΥΑΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Το 1985 η Άσσος της Κεφαλονιάς ήταν ένας τόπος που σπάνια παίρναμε το ρίσκο να εκστρατεύσουμε από το Θιάκι, με τις αργοκίνητες ψαρόβαρκες της εποχής. Σε απόσταση επτά μιλίων από τον κάβο-Δαφνούδι, το πιο κοντινό απάγκιο της περιοχής, εύκολα βρισκόσουν εκτεθειμένος άμα έμπαζε το βοριά. Έτσι, παρόλο που τα ψάρια του τόπου ήταν εντυπωσιακά περισσότερα από τα δικά μας, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες κάναμε την αποκοτιά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΜΕΙΝΕ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ
21.09.14

Στα χαρτιά έμεινε η πολυδιαφημισμένη επένδυση στην Οξυά από τον Εμίρη του Κατάρ

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΜΕΙΝΕ Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Μόνο... σχέδια υπάρχουν για την πολυδιαφημισμένη επένδυση του Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ αλ Θάνι, ύψους 300 εκατ. Ευρώ, καθώς εμφανίζονται σημαντικά εμπόδια για το εγχείρημα. Όπως αναφέρει το patrasnews, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία έχει κλείσει εδώ και δύο χρόνια, η εταιρεία Pimana, συμφερόντων του Εμίρη, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την απαιτούμενη αδειοδότηση. Το νησί περιλαμβάνει τεράστια δασική έκταση κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειες της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗ!!
03.09.14

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ!!

Ταλαιπωρία και μισάωρη καθυστέρηση χθες Κυριακή στην αναχώρηση του πρωινού δρομολογίου από Πόρο Κεφαλονιάς για Κυλλήνη Πολλοί επιβάτες διαμαρτύρονταν γιατί να υφίσταται το μονοπώλιο της γραμμής Κυλλήνη - Πόρος και δεν ξαναλειτουργεί η σύνδεση Πάτρας - Σάμης – Ιθάκης. Μαζική όπως αναμενόταν ήταν η επιστροφή το περασμένο σαββατοκύριακο για πολλούς από τους εκδρομείς του Αυγούστου και η κίνηση στα λιμάνια και το οδικό δίκτυο της χώρας ήταν πολύ μεγάλη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΟ «KATARA» ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ!!
28.08.14


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΟΛΑΙΡΗ

ΣΤΟ «KATARA» ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ!!

Το «Katara» το γιοτ που ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ, του 62χρονου Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Βαθέως Ιθάκης. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ο ίδιος ο Εμίρης, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, μαζί με αρκετά άτομα που τον συνόδευαν κατέβηκε με το σκάφος σε παραλιακό εστιατόριο στο Βαθύ για να απολαύσει το ψάρι του, παρέα με τους άλλους επισκέπτες του νησιού και αναχώρησε με το ελικόπτερο στις 16.30 και το σκάφος του μαζί με ένα άλλο σκάφος συνοδείας στις 17.00. Η παρέα του είναι μόλις 8 άτομα, ενώ ζήτησαν ένα ακόμα τραπέζι για το πλήρωμα. Ζήτησαν να φάνε απ' όλα και όχι μόνο ψάρι, άνετοι, χαιρέτισαν όσους τους πλησίασαν, μεταξύ αυτών και τις αρχές του τόπου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 17 από 497
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2