Modulus SA
Αρχική Σελίδα arrow Περιβάλλον
Περιβάλλον
«ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΛΟΓΓΟ»
29.03.15

Κοινωφελής Όμιλος Περαχωρίου – ΚΟΠ

«ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΛΟΓΓΟ»

Ο Κοινωφελής Όμιλος Περαχωρίου στα πλαίσια ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, οργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Ανακαλύπτουμε τον Αφεντικό Λόγγο» Στόχος μας είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Δάσους που δεσπόζει στην κώμη του χωριού μας - αισθητική απόλαυση ενός περιπάτου σε αυτό και -   η ανάγκη προστασίας του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΕ ΙΟΝΙΟ & ΑΙΓΑΙΟ
17.01.15

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΕ ΙΟΝΙΟ & ΑΙΓΑΙΟ

Η Ευγενία Λευκαδίτου, ειδικός επιστήμονας στο ΕΛΚΕΘΕ , μίλησε στο elefenet  δίνοντας πληροφορίες για το παράξενο καλαμάρι-γίγας που εντοπίστηκε προχθές νεκρό σε παραλία της περιοχής Κατακόλου Πύργου Ηλείας. Όπως ανέφερε η κα Λευκαδίτου, τα τελευταία χρόνια γράφονται συχνά δημοσιεύματα στον Τύπο και το διαδίκτυο, για το «Καλαμάρι Γίγας» που εμφανίζεται συνήθως τέτοια εποχή στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος. Πρόκειται για το πελαγικό θράψαλο Ommastrephes bartramii, κοσμοπολιτικό  είδος που εξαπλώνεται σε εύκρατα και υποτροπικά νερά, από τα επιφανειακά νερά μέχρι 1.500 μέτρα βάθος, αλλά κυρίως σε βάθη 200-400 μέτρα στην ανοιχτή θάλασσα.

Τελευταία ανανέωση ( 17.01.15 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΠΕ ΙΘΑΚΗΣ
26.11.14

 
ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΨΑΡΙΟΥ
14.10.14

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΨΑΡΙΟΥ!!

Σας ενημερώνουμε ότι, πριν λίγες ημέρες στην Υπηρεσία μας επαγγελματίας αλιέας, απέστειλε δείγμα ψαριού το οποίο αλιεύθηκε στα δυτικά της Κεφαλονιάς. Το ψάρι αυτό αναγνωρίσθηκε και βρέθηκε ότι είναι το Lagocephalus sceleratus. Το συγκεκριμένο είδος έχει νευροτοξίνες και είναι επικίνδυνο για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Ο λαγοκέφαλος έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες, ανήκει στους οργανισμούς οι οποίοι προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και αποκαλούνται «Λεσσεψιανοί μετανάστες» και είναι ψάρι επικίνδυνο για κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ "ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ"
01.10.14
undefined
 
TO ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ GREENPEACE ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ
09.07.14

 http://static1.greenpeace.fr/blog-gl/uploads/2014/03/MJ-Newsletter-27-10-11-Rainbow-Tom.jpg

TO ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ GREENPEACE ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΓΙΑ

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!

Το πλοίο της Greenpeace Rainbow Warrior ΙΙΙ φτάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να πει όχι στην εξόρυξη πετρελαίου στο Ιόνιο, ναι στον φυσικό του πλούτο και τον τουρισμό. Το πλοίο σύμβολο της Greenpeace,φτάνει τις επόμενες ημέρες στο Ιόνιο, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων που, όπως θεωρεί η Οργάνωση, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και το κλίμα του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΙΔΑ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ
06.06.14

ΗΜΕΡΙΔΑ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Α' ΦΑΣΗ

ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ

ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Για τη συνέχιση του Σχεδίου Οικιστικής Οργάνωσης  του Δήμου μας, και κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία EDP S.A  προγραμματίζεται η  συνέχιση της εκτέλεσης της μελέτης του Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου μας, με την οργάνωση "ημερίδων" διαλόγου. Η ολοκλήρωση της Α' φάσης, η μελέτη της οποίας θα παραδοθεί στο Δήμο μας μέσα στον Αύγουστο, όπως προβλέπει το συμφωνητικό, αφορά:

Τελευταία ανανέωση ( 28.06.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
05.06.14

5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Κυριακή η Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών Καλές οι Παγκόσμιες Ημέρες και οι ευχές, αλλά οι ακτές μας απειλούνται από κτίσιμο, κλείσιμο και νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, ξεπούλημα από το εν λόγω νομοσχέδιο. Αντί για ευχές, ας στείλουμε στις 8/6 ένα ηχηρό μήνυμα: ο καθένας μας για την παραλία που λατρεύει και απειλείται, να κάνει κάτι (ομαδική φωτογραφία, σύνθημα σε πανό, κάποια ενέργεια, καθαρισμό κτλ). Τη σημερινή μέρα το παράδειγμα έδωσαν το Υπολιμεναρχείο Ιθάκης και το Odyssey Diving Club και καθάρισαν μέρος του λιμανιού της Ιθάκης μπροστά από το παραλιακό δρόμο. Αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή τη πρωτοβουλία σε όλους!!!

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΙΘΑΚΗΣ
04.06.14

 
ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ
07.05.14
undefined

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ  ΤΟ ΠΑΡΑ  ΘΙΝ  ΑΛΟΣ

Του Αλέξανδρου Ταφλαμπά, υποψ. δημοτικού συμβούλου

με την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ

Την ώρα που οι «αναπτυξιακοί» του νησιού μας αλλά και όλης της πατρίδας μας, με διάφορα απολιτίκ γραφήματα και ομιλίες της δεκάρας, «προτείνουν» «λύσεις» για το πώς θα αναπτυχθεί η Ελλάδα, βρίσκεται σε «δημόσια διαβούλευση» για τα μάτια του κόσμου εννοείται, ένα από τα χειρότερα, αν όχι το αισχρότερο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η μνημονιακή συγκυβέρνηση: Αυτό που στην ουσία καταργεί κάθε έννοια δημόσιου χαρακτήρα στον αιγιαλό και την παραλία και που παραδίδει τα πάντα στους δήθεν επενδυτές .

Τελευταία ανανέωση ( 07.05.14 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΟΧΗ ΜΑΥΡΗ ΣΙΩΠΗ
08.02.14

ΕΝΟΧΗ ΜΑΥΡΗ ΣΙΩΠΗ

Με αφορμή την ευρεία έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιοποίηση σε τοπικά, περιφερειακά και κεντρικά ΜΜΕ της συζήτησης που σε ανύποπτο  χρόνο εδώ και μήνες η Πρωτοβουλία μας έχει ξεκινήσει, και εξ' αιτίας της έκδηλης αγωνίας της τοπικής κοινωνίας που μαστίζεται από τις συνέπειες της έντονης σεισμικής ακολουθίας - μιας αγωνίας κοινής πλέον σε όλα τα νησιά του Ιονίου για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες των εξορύξεων στα νερά του Ιονίου και ιδίως τα όμορα της Κεφαλονιάς -  για ακόμη μια φορά οφείλουμε να επισημάνουμε την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης,  που αγγίζει πλέον τα όρια της ύποπτης και σκοπούμενης σιγής για τη σχέση των σεισμικών ιδιαιτεροτήτων του Ιονίου με τις  μελλοντικές σεισμικές έρευνες και τις επερχόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ!!
03.02.14

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ "HOT DOC": ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ!!

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη η «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Κεφαλονιάς για τους Υδρογονάνθρακες» μερικά μόλις 24ωρα μετά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο σεισμόπληκτο νησί. Όπως καταγγέλλεται την ίδια ακριβώς ημέρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας επισκέφτηκε εκτάκτως τη Κεφαλονιά για να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος και λίγο μετά τη διατύπωση δηλώσεων για τη “Κεφαλονιά που άντεξε” και τη “Κυβέρνηση που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στα προβλήματα που άφησε ο σεισμός”, ο πολλά υποσχόμενος Υπουργός – Ειδικός επί των ενεργειακών ζητημάτων της χώρας, ο κος Μανιάτης, έσπευδε στην Αθήνα να πανηγυρίσει για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάναθρακες στο Ιόνιο (και τη Νότια Κρήτη) και τη μεταμόρφωσή τους σε μια βάση δεδομένων προσβάσιμες σε πετρελαϊκές εταιρείες, με σκοπό τη προκήρυξη διαγωνισμού για παραχώρηση στη διεθνή πετρελαϊκή βιομηχανία των “εμπορεύσιμων” θαλασσίων οικοπέδων. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 22 από 524
© 2017 Ithacanews
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter 1.0.2